Dramatikk i lokaloppgjøret mot Kvass/Ulvungen

Postet av Søya, IL - Fotball den 26. Sep 2014

Dessverre var det lite tilskuere på Søyabanen da hjemmelaget møtte Kvass/Ulvungen FK til lokaloppgjør i 6. divisjon torsdag kveld.  Men de som var der fikk underholdning og dramatikk fra første stund.   Dagens mann for Søya/Todalen var Yousuf Farah Naleye med sine to scoringer, og ellers mange gode involveringer, kjappe bevegelser og fin teknikk.

Første scoring kom allerede etter 7 minutter, da hjemmelaget fikk en trippelsjanse som til slutt endte i mål etter at ballen gikk fram og tilbake i målfeltet.  Men Kvass/Ulvungen-keeperen mente at Yousuf brukte hånda til hjelp, og ga tydelig beskjed om dette til dommeren.  Og når han i tillegg kom med en høylydt rasistisk kommentar myntet på målscoreren fikk keeperen som fortjent - direkte rødt kort av dommeren.

Før omgangen var halvspilt viste dommeren to gule og ett rødt kort, noe som bekrefter at det alltid står en del på spill i slike lokaloppgjør - selv om denne kampen var relativt betydningsløs i forhold til tabellsituasjonen. Men prestisjen teller, og innsatsen i duellene var til tider i største laget.  Men dommer Arnt Egil Ødegård fra Dahle IL hadde god kontroll.

I 1. omgang var Kvass/Ulvungen godt med i kampen, og hadde også sine farlige målsjanser.  Men det var fortjent da hjemmelaget laget 2-0 like før pause på en heading av Kenneth Sæterbø.   For øvrig på retur fra keeper etter en heading fra tomålsscorer Yousuf.

2. omgang hadde så vidt startet da Kvass/Ulvungen reduserte til 1-2, da vikarkeeper Vegard Kvande Moen ikke var helt heldig i sin første involvering med keeperdrakt.  Men med en mann mindre på banen ble bortelaget etter hvert slitne, og det ble med den ene scoringen.  Utover i omgangen overtok Søya/Todalen etter hvert kampen helt, og scoret to fine mål til.   Først ved Erling Øie som snappet ballen foran keeper og scoret, før Yousuf Farah Naleye satte inn sitt andre mål på en liggende volley etter corner.  Meget flott scoring !

Hjemmelaget stilte med et meget solid mannskap i denne kampen, med bl.a. Gjøran Stenberg tilbake på midtbanen og raske Erling Øie i angrepet.  Og alltid solide karer som Kenneth Sæterbø, Trygve Buvik, Vegard Kvande Moen og Bjørnar Aasbø var som vanlig gode å ha defensivt.  Men tomålscorer Yoysuf var uten tvil dagens mann i dag.

På bildet nedenfor er det nyinnflyttet kvennagarding (men fortsatt i grønn drakt...) Kristian Ansnes som rydder opp i Kvass/Ulvungen-forsvaret.