Søyacupen er vel i havn - nr 16 i rekken ! (oppdatert 28.08 kl 19.45 med flere bilder)

Postet av Søya, IL - Fotball den 27. Aug 2016

Til tross for at værgudene ikke var på vår side kvelden og natta før, og delvis på selve cupdagen også, så klarte vi å arrangere Søyacupen på en meget bra måte også denne gang!

Da en del av komiteen møtte på Søyabanen litt før kl 8 lørdag morgen høljet regnet ned, var det nok noen som tenkte tanken om det virkelig var fornuftig å spille over 100 fotballkamper i slikt vær. Men som alltid på Søyacup; det ordner seg når kampene starter ! Det var riktignok et par regn-elinger under selve cupen også, men ikke verre enn at det gikk helt greit.


Også i år var det massevis av positive tilbakemeldinger å få fra deltakerlagene i løpet av cupdagen, og det setter vi kjempestor pris på. Mange av lagene sier at de garantert kommer tilbake neste år. Og fotballstyret vil takke både deltakende klubber, spillere, trenere, lagledere, foreldre - og ikke minst Søya sitt eget dugnadsmannskap (ca 80 personer) som har forberedt og gjennomført arrangementet. Årets nyvinning 3er-fotball på bane med vant er nok også kommet for å bli i Søyacupen. Det var mange som syntes det var en fin spilleform for de aller yngste.

Økonomisk er det litt for tidlig å si noe om nøyaktige tall, men grovtellingen tyder på en brutto omsetning på omkring 115.000-120.000 kr. Det er litt lavere enn i fjor, og skyldes nok at været skremte noen familiemedlemmer til å holde seg hjemme muligens. Et råtips tilsier et netto overskudd på ca 85.000-90.000 kr.

Lokalpressen har også dekket Søyacupen i dag;

Todalen.no: http://todalen.no/kjempedag-tross-litt-ruskever/
Trollheimsporten: https://www.trollheimsporten.no/rekordstor-soeyacu...
Tidens Krav: http://www.tk.no/sporten/lokal-fotball/surnadal/so...
Driva: http://www.driva.no/sport/2016/08/28/Fotballfest-i...


Her er noen bilder fra Søyacupen 2016.


Her er kamp mellom Sunndal J10 og Rindal J10.


Trener Stig Arild Råket har peptalk med sitt lag Molde FK G11Klar for premieutdeling ! Lagene fikk sine premier utdelt fortløpende etter hvert som lagene er ferdig med sine kamper.


De to siste årene har vi utstyrt alle spillere med nummererte "armbånd", der vi har trukket ut gavekort og trøstepremier i løpet av cupdagen. Vi takker vår hovedsponsor Surnadal Sparebank, som har sørget for både armbånd og gavekortene.Pga. regnværet var det nødvendig med litt "husbygging" før grillen kunne tennes. Men med improvisering og godt arbeid, fungerte grillhuset utmerket og salget av pølser og burger var upåklagelig. Lagene fra Molde FK mente Søyacupen hadde Norges beste burgere :-)
Premieutdelingen foregikk puljevis. Her er det Molde FK G11 som får sine premier.I løpet av alle de 16 årene vi har arrangert Søyacupen, har fokuset på fairplay i fotballen (både nasjonalt og lokalt, og både topp og bredde, barn og voksne) hatt en klar effekt på holdningene både på og utenfor banen. Juryen fikk også en meget vanskelig oppgave med å plukke ut de to klubbene som skulle få ekstra fairplay-premier. Vestbyen IL og Rindal IL fikk sine meget velfortjente medaljer - men vi kunne like gjerne ha delt ut premier til 7-8 lag i dag - vi har merket en tydelig framgang både blant spillere, trenere og foreldre. Supert !

Her ser vi (ca halvparten) av Rindal G12, som viste eksemplarisk oppførsel på banen - og det samme gjorde også laglederne !Vi har i mange år satset på dommerne i Søyacupen - vi ønsker å ha mest mulig "voksne" dommere - der alle skal være oppdatert med klubbdommerkurs (og årlig oppfriskning av regler), samt fokus på god dialog med spillerne. Det er også viktig med tydelige signal, både med armer og fløyte. Martinus Grønnes er en av våre 22 klubbdommere som deltok i Søyacupen.
Oppdatert komiteliste til Søyacupen

Postet av Søya, IL - Fotball den 19. Aug 2016


Det er gjort noen endringer i komitelista for Søyacupen.

Ta en sjekk om du står på lista - og evt. om du har fått andre oppgaver.

Komiteliste Søyacupen - versjon 3 19.08.2016.pdf
Det nærmer seg Søyacup :-)

Postet av Søya, IL - Fotball den 14. Aug 2016

Lørdag 27. august er det som kjent klart for årets Søyacup - og forberedelsene er for lengst i gang. Det er 72 påmeldte lag pr i dag, og det er ny rekord !

Og første versjon av pulje- og kampoppsett er nå klart for alle klasser bortsett fra de aller yngste (J06/G06) der vi venter på noen lag til før vi lager kampoppsettet.

Alle de andre klassene er fullbooket ! :-)

Puljer og kampoppsett finner du nå i cupadmin-systemet vårt her; http://www.profixio.com/matches/soyacupen2016

I uka før cupdagen er det mye arbeid som skal gjøres på baneområdet. Fotballstyret håper derfor om at flest mulig setter av mandag 22. august (fra kl 18.00) for å bli med på dugnad for å "shine opp" hele baneområdet.Det er også satt opp en revidert komiteliste (med noen endringer fra den forrige lista som ble lagt ut før sommerferien). Den nye lista er også lagt ut i postkassen til de aktuelle.
Her er link til komiteliste.

Søyacupen for 16. gang - lørdag 27. august

Postet av Søya, IL - Fotball den 16. Mai 2016

Det er ennå over 3 måneder til årets Søyacup, men likevel tid for å starte markedsføringen og planlegging av årets arrangement. I disse dager sender vi ut invitasjon til samtlige klubber i Nordmøre og Romsdal Fotballkrets, samt flere klubber i Trøndelag Fotballkrets.

Hele invitasjonsfolderen kan lese her:
Søyacupen_Invitasjon2016.pdf

Ellers finnes all aktuell informasjon om cupen under menylinken "Søyacupen" øverst på hjemmesiden. Her blir det lagt ut stoff fortløpende etter hvert som cupdagen nærmer seg.

Årets nyhet er en liten miniturnering for "miniknøtt" på 3-er bane. Ellers har vi god tro på at vi også denne sesongen skal fylle opp vårt cuparrangement med ca 60 lag i god tid før påmeldingsfristen. Søyacupen er like populær som aldri før !

Allerede før vi sender ut "offisiell" invitasjon til klubbene har vi fått hele 29 påmeldte lag !!

Link til påmeldingssystemet (med oversikt over påmeldte klubber/lag) finner du her: http://www.profixio.com/reg/soyacupen2016/no/lag/l...
Tusen takk alle sammen !!

Postet av Søya, IL - Fotball den 23. Aug 2015

Søyacupen ble igjen kjempesuksess - med flott vær, fin bane, stor deltakelse, masse blide ansikter, god stemning, dyktige spillere som viste mye fin fotball, fairplay - og ikke minst kjempeinnsats av samtlige i arrangørstaben !

Aller viktigst er uansett spillerne - uten spillere hadde det heller ikke blitt noen cup. IL Søya vil takke samtlige deltakerlag/-klubber med spillere, lagledere, trenere og foreldre. Dere var samtlige med å bidro til at Søyacupen ble vellykket!

Vi har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger fra mange av deltakerlagene, og det setter vi naturligvis stor pris på. Har bl.a. fått en sms, som vi har lov til å gjengi offentlig: "Søyacupen e et supert arrangement! Dokk e flink og godt organisert. Ikke forandre på nokko! Takk for oss i år"

Det er også artig at Vestbyen (som deltok i Søyacupen for første gang i år) allerede har meldt seg på med to G10-lag til neste år !

Fotballstyret vil også rette en STOR TAKK til hele gjengen i komiteen! Dere har stått på flere kvelder med forberedelse og som gjennomførte selve cupdagen uten et eneste feilskjær ! Kiosk-/kjøkkenpersonell, innkjøpssjefer, grillkokker/matselgere, speaker, fruktselgere, sekretariat, bussjåfør, parkeringsvakter, dommere, banemannskap, ryddemannskap - og alle som ikke er nevnt spesielt.

Vi vil også takke vår vareleverandør Joker Kvanne, der Mary Janne & co har gjort en kjempejobb for oss - med leveranse, etterfylling og returhåndtering. Godt samarbeid med den lokale butikken er viktig for begge parter.

Når det gjelder økonomien, så har vi ikke nøyaktige tall ennå (bl.a. pga. vareretur), men vi tror at netto overskudd vil havne på ca 110.000 kroner - og det er fotballstyret selvfølgelig meget godt fornøyd med.

Dette skriver lokalpressen (med mange flotte bilder):
Driva: http://www.driva.no/nyheter/article11454799.ece
Tidens Krav: http://www.tk.no/surnadal/lokal-fotball/sporten/so...
Todalen.no: http://todalen.no/fotballsuksess-for-il-soya/
Trollheimsporten: http://www.trollheimsporten.no/yrende-fotballiv-pa...


Her er noen av våre egne bilder fra Søyacupen 2015: