Her skilles våre veier ....

Postet av Søya, IL - Ski den 12. Mar 2016

Det har vært en fantastisk flott lørdag, spesielt for alle dem som har benyttet anledningen til å være ute i naturen. Noen har benyttet sjansen til å prise våren nede i bygda og kanskje ved sjøen, mens andre har tatt på seg skiene og gått en tur til fjells.

Denne kvartetten møttes i "veikrysset" ovenfor Finnvikslettet i dag, der valget står mellom sørsida eller nordsida av Strengen (se skilt). Uansett hvilken retning du velger er det fantastisk fine traseer å gå etter. På bildet ser vi Bodil Gjeldnes og Tore Gjul i retning nord mot Langvatnet, mens Bodil Nes og Vigdis Melkild velger Strengenløypene på sørsida. Tore Gjul ombestemte seg riktignok etter at bildet ble knipset :-)"Barn i løypa" avslutter sesongen

Postet av Søya, IL - Ski den 8. Mar 2016

Skigruppa melder at søndag 13. mars kl 12.00 er det avslutning for årets "Barn-i-løypa"-sesong. Vår mangeårige samarbeidspartner Byggefirma Olav Haugen AS ordner som vanlig med pølsegrilling, og servering av brus, saft, kaffe og kaffebrød :-) Håper alle deltakere - og flest mulig familiemedlemmer kan ta turen til Vang denne søndagen.

Og alle deltakere i Barn i løypa får sine velfortjente premier !


Men sesongen er ikke slutt nei; Siste "ordinære" runde av Barn i løypa går førstkommende torsdag (10. mars).


Her er et lite glimt fra sonerennet før i vinter
Sonerenn i flotte forhold på Vang

Postet av Søya, IL - Ski den 14. Feb 2016

Ca 50 skiløpere stilte på startstreken da skigruppa i IL Søya arrangerte sonerenn søndag 14. februar. Det var glimrende forhold og arrangørene fikk skryt for fine løyper.

Her er deltaker- og resultatliste fra rennet, og nedenfor finner du noen bilder.

Fotografer: Astrid Vaseng, Lars Inge Kvande og Merete Haugen


Sonerenn på Vang søndag 14. februar

Postet av Søya, IL - Ski den 10. Feb 2016


Petter Northug kommer nok dessverre ikke, men vi garanterer at det kommer mange unge skiløpere som er minst like ivrig til å gå på ski :-)

sonerenn på Vang søndag 14. februar kl 12.00


Se plakaten her.Strengenløyper offisielt åpnet

Postet av Søya, IL - Ski den 6. Feb 2016

Lørdag 6. februar inviterte prosjektgruppa for "Strengenløyper" til offisiell åpning av den nye skitraséen i området fra Vang/Myrset og oppover mot Strengen.

Initiativtakerne Anders Fridtjof Røen og Einar Grønnes kontaktet styret i idrettslaget i februar 2015, og der var stemningen positiv og årsmøtet gjorde vedtak like etter. De to driftige karene fikk med seg Per Arne Hyldbakk og Odd Magne Haugen i prosjektgruppa - og kjørte i gang med arbeidet. Lilli Husby og Tore Gjul fra kommunen har også vært sentrale i planleggingen. Og takket være stor innsats av dugnadsmannskap og entreprenør Vatn Maskinstasjon AS ble løypene stort sett ferdige til snøen kom.

Det er bygget over 3 km. med helt nye og brede skiløyper og til sammen er det planlagt å kjøre opp over 10 km. med tråkkemaskin, der du kan velge mellom å gå opp fra Vang, opp Langliene og oppover mot "Bank-benken" (sponset av Surnadal Sparebank) ved Haukarberget, og derfra fortsette innover via Snaret over Benkjestokkan mot Klåberget - før du kan ta turen ned igjen om Røhytta og komme ned ved Myrset. Det er til sammen 11 personer som deler jobben med kjøre tråkkemaskinen, slik at løypene skal være mest mulig åpne utover vinteren.

De nye løypene gjør at naturen og skiterrenget blir tilgjengelig for langt flere, både de aller yngste og de eldre kan nå komme seg ut på ski uten at de trenger å være redd for vanskelige og smale løyper.

Den nybygde traseen er også gruset opp slik at den sommers tid er godt egnet for både sykling og spaserturer.

Prosjektet har et totalbudsjett på 820.000 kr, og er finanisert ved hjelp av spillemidler, sponsorinntekter og dugnadsarbeid.Lilli Husby fra Surnadal kommune (einingsleiar kultur) fikk æren av å foreta den offisielle åpningen og klippe snora med hjelp av Einar Grønnes og Anders Fridtjof Røen.Anders Fridtjof og Einar presenterte det formidable prosjektet, som er gjennomført på rekordtid, ikke minst pga. godt samarbeid mellom alle involverte parter.Til tross for grått vær var det brukbart oppmøte under åpningsarrangementet.Her er de fleste av sentrale aktører samlet etter åpningen. Allan Troelsen (fra sponsor Surnadal Sparebank), Einar Grønnes, Anders Fridtjof Røen, Lilli Husby, Marit Elin Eid (fra sponsor Amfi Drift AS), Per Haugen (fra sponsor Byggefirma Olav Haugen AS), John Stenberg (fra entreprenør Vatn Maskinstasjon AS) og Terje Haugen (styreleder i IL Søya).Her ser vi de nye løypene merket inn på kartet.


"Barn i løypa" fortsetter

Postet av Søya, IL - Ski den 24. Jan 2016

Sist torsdag startet den "offisielle" skisesongen med Barn i løypa på Vang skiarena. Og skigruppa vil hver torsdag kl 18.00 (så lenge skiføret holder seg) utover vinteren fortsette med dette populære tiltaket.Og etter at runden rundt skiløypa er gjort, er det bakels, saft og kaffe i klubbhuset. Sosialt for å både barn og voksne.