Høstsesongen er i gang på fotballbanen

Postet av Søya, IL - Fotball den 10. Aug 2015


I disse dager starter høstsesongen i fotballen, også for breddefotballen lokalt.
Kommende torsdag (13. august kl 19.00) er det duket for lokaloppjør i 6. divisjon, da Surnadal 2 møter KvassUlvungen/Søya/Todalen på Syltøran.

Og i neste uke starter også ungdomsfotballen opp med sine kamper. Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen G14 åpner med hjemmekamp på Søyabanen onsdag 19. august kl 1900 mot Rival, mens KvassUlvungen/Søya/Todalen har bortekamp kvelden etter.

Vår eneste dommer Ola Magne Nordvik har også for alvor startet høstsesongen i helga som var, da han var 4. dommer i OBOS-ligakampen Kristiansund BK - Fredrikstad søndag kveld. Det er ikke hver dag IL Søya er representert i toppfotballkamper :-)

Hvilke oppgaver har forresten en 4. dommer? Se her hva Norges Fotballforbund skriver (utdrag av retningslinjene):

I dagens toppfotball har 4 dommer en viktig rolle som en del av dommerteamet. Til oppgaven ligger det administrative oppgaver, men likeså har 4 dommer egne plikter i forhold til spillereglene og skal assistere resten av teamet til å gjennomføre kampen innenfor spillergelene. Samhandling og instruks innen teamet er avgjørende for at dette skal lykkes etter intensjonen.

* 4. dommer kan oppnevnes i henhold til turneringsreglementet og overta oppgaver om noen av de 3 andre dommerne ikke er i stand til å fortsette, og om det ikke er oppnevnt egen reserve assistentdommer. Vedkommende skal bistå dommeren hele tiden og dommerens instruks før kampen er avgjørende for det eksakte samarbeidet i teamet.

4. dommer skal, etter dommerens ønske, hjelpe til med alle administrative oppgaver før, under og etter kamp og bistå dommer slik at kamprapporten er korrekt utfylt.

* Han skal hjelpe til med innbytteprosedyrer under kampen og påse at innbyttespillere varmer opp på avtalt sted. Elektronisk tavle benyttes der dette er tilgjengelig ved bytter og indikasjon på tilleggstid

* Han skal kontrollere reserveballene. Hvis kampballen skal skiftes under kampen skal han, etter dommerens instruks, fremskaffe en reserveball for at minst mulig tid skal gå tapt.

* Han skal kontrollere innbyttespilleres utstyr før de entrer banen som spillere og bistår med utstyrskontroll som gjennomføres ved kamper i toppfotballen – 1 time før avspark.

Dersom noe utstyr ikke er i overensstemmelse med spillereglene informerer han dommeren.

* Vedkommende har plikt og myndighet til å rettlede og gi tilsnakk til enhver spiller eller leder i teknisk område som viser uønsket atferd. Han vil også i tilfeller hvor dette ikke etterleves, kunne tilkalle dommer. (jfr retningslinjene)

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.