Strengenløyper offisielt åpnet

Postet av Søya, IL - Ski den 6. Feb 2016

Lørdag 6. februar inviterte prosjektgruppa for "Strengenløyper" til offisiell åpning av den nye skitraséen i området fra Vang/Myrset og oppover mot Strengen.

Initiativtakerne Anders Fridtjof Røen og Einar Grønnes kontaktet styret i idrettslaget i februar 2015, og der var stemningen positiv og årsmøtet gjorde vedtak like etter. De to driftige karene fikk med seg Per Arne Hyldbakk og Odd Magne Haugen i prosjektgruppa - og kjørte i gang med arbeidet. Lilli Husby og Tore Gjul fra kommunen har også vært sentrale i planleggingen. Og takket være stor innsats av dugnadsmannskap og entreprenør Vatn Maskinstasjon AS ble løypene stort sett ferdige til snøen kom.

Det er bygget over 3 km. med helt nye og brede skiløyper og til sammen er det planlagt å kjøre opp over 10 km. med tråkkemaskin, der du kan velge mellom å gå opp fra Vang, opp Langliene og oppover mot "Bank-benken" (sponset av Surnadal Sparebank) ved Haukarberget, og derfra fortsette innover via Snaret over Benkjestokkan mot Klåberget - før du kan ta turen ned igjen om Røhytta og komme ned ved Myrset. Det er til sammen 11 personer som deler jobben med kjøre tråkkemaskinen, slik at løypene skal være mest mulig åpne utover vinteren.

De nye løypene gjør at naturen og skiterrenget blir tilgjengelig for langt flere, både de aller yngste og de eldre kan nå komme seg ut på ski uten at de trenger å være redd for vanskelige og smale løyper.

Den nybygde traseen er også gruset opp slik at den sommers tid er godt egnet for både sykling og spaserturer.

Prosjektet har et totalbudsjett på 820.000 kr, og er finanisert ved hjelp av spillemidler, sponsorinntekter og dugnadsarbeid.Lilli Husby fra Surnadal kommune (einingsleiar kultur) fikk æren av å foreta den offisielle åpningen og klippe snora med hjelp av Einar Grønnes og Anders Fridtjof Røen.Anders Fridtjof og Einar presenterte det formidable prosjektet, som er gjennomført på rekordtid, ikke minst pga. godt samarbeid mellom alle involverte parter.Til tross for grått vær var det brukbart oppmøte under åpningsarrangementet.Her er de fleste av sentrale aktører samlet etter åpningen. Allan Troelsen (fra sponsor Surnadal Sparebank), Einar Grønnes, Anders Fridtjof Røen, Lilli Husby, Marit Elin Eid (fra sponsor Amfi Drift AS), Per Haugen (fra sponsor Byggefirma Olav Haugen AS), John Stenberg (fra entreprenør Vatn Maskinstasjon AS) og Terje Haugen (styreleder i IL Søya).Her ser vi de nye løypene merket inn på kartet.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.