Søyacupen er vel i havn - nr 16 i rekken ! (oppdatert 28.08 kl 19.45 med flere bilder)

Postet av Søya, IL - Fotball den 27. Aug 2016

Til tross for at værgudene ikke var på vår side kvelden og natta før, og delvis på selve cupdagen også, så klarte vi å arrangere Søyacupen på en meget bra måte også denne gang!

Da en del av komiteen møtte på Søyabanen litt før kl 8 lørdag morgen høljet regnet ned, var det nok noen som tenkte tanken om det virkelig var fornuftig å spille over 100 fotballkamper i slikt vær. Men som alltid på Søyacup; det ordner seg når kampene starter ! Det var riktignok et par regn-elinger under selve cupen også, men ikke verre enn at det gikk helt greit.


Også i år var det massevis av positive tilbakemeldinger å få fra deltakerlagene i løpet av cupdagen, og det setter vi kjempestor pris på. Mange av lagene sier at de garantert kommer tilbake neste år. Og fotballstyret vil takke både deltakende klubber, spillere, trenere, lagledere, foreldre - og ikke minst Søya sitt eget dugnadsmannskap (ca 80 personer) som har forberedt og gjennomført arrangementet. Årets nyvinning 3er-fotball på bane med vant er nok også kommet for å bli i Søyacupen. Det var mange som syntes det var en fin spilleform for de aller yngste.

Økonomisk er det litt for tidlig å si noe om nøyaktige tall, men grovtellingen tyder på en brutto omsetning på omkring 115.000-120.000 kr. Det er litt lavere enn i fjor, og skyldes nok at været skremte noen familiemedlemmer til å holde seg hjemme muligens. Et råtips tilsier et netto overskudd på ca 85.000-90.000 kr.

Lokalpressen har også dekket Søyacupen i dag;

Todalen.no: http://todalen.no/kjempedag-tross-litt-ruskever/
Trollheimsporten: https://www.trollheimsporten.no/rekordstor-soeyacu...
Tidens Krav: http://www.tk.no/sporten/lokal-fotball/surnadal/so...
Driva: http://www.driva.no/sport/2016/08/28/Fotballfest-i...


Her er noen bilder fra Søyacupen 2016.


Her er kamp mellom Sunndal J10 og Rindal J10.


Trener Stig Arild Råket har peptalk med sitt lag Molde FK G11Klar for premieutdeling ! Lagene fikk sine premier utdelt fortløpende etter hvert som lagene er ferdig med sine kamper.


De to siste årene har vi utstyrt alle spillere med nummererte "armbånd", der vi har trukket ut gavekort og trøstepremier i løpet av cupdagen. Vi takker vår hovedsponsor Surnadal Sparebank, som har sørget for både armbånd og gavekortene.Pga. regnværet var det nødvendig med litt "husbygging" før grillen kunne tennes. Men med improvisering og godt arbeid, fungerte grillhuset utmerket og salget av pølser og burger var upåklagelig. Lagene fra Molde FK mente Søyacupen hadde Norges beste burgere :-)
Premieutdelingen foregikk puljevis. Her er det Molde FK G11 som får sine premier.I løpet av alle de 16 årene vi har arrangert Søyacupen, har fokuset på fairplay i fotballen (både nasjonalt og lokalt, og både topp og bredde, barn og voksne) hatt en klar effekt på holdningene både på og utenfor banen. Juryen fikk også en meget vanskelig oppgave med å plukke ut de to klubbene som skulle få ekstra fairplay-premier. Vestbyen IL og Rindal IL fikk sine meget velfortjente medaljer - men vi kunne like gjerne ha delt ut premier til 7-8 lag i dag - vi har merket en tydelig framgang både blant spillere, trenere og foreldre. Supert !

Her ser vi (ca halvparten) av Rindal G12, som viste eksemplarisk oppførsel på banen - og det samme gjorde også laglederne !Vi har i mange år satset på dommerne i Søyacupen - vi ønsker å ha mest mulig "voksne" dommere - der alle skal være oppdatert med klubbdommerkurs (og årlig oppfriskning av regler), samt fokus på god dialog med spillerne. Det er også viktig med tydelige signal, både med armer og fløyte. Martinus Grønnes er en av våre 22 klubbdommere som deltok i Søyacupen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.