G14 avsluttet sesongen med treningskamp i Rindalshallen

Postet av Søya, IL - Fotball den 22. Nov 2015

Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen G14 stilte som motstander da Rindal G14 inviterte til treningskamp i den flotte Rindalshallen søndag kveld.

Våre gutter gikk offensivt ut, tok ledelsen 1-0 og spilte en kjempebra 1. omgang. Men det viste seg etter hvert at rindalingene var sterkere og vant til slutt 8-3. Rindal IL har et knakende godt G14-lag i år, som har gjort det meget bra både i serien og cuper.

Uansett resultat så var kampen en fin avslutning på en flott sesong for guttene. Og en treningskamp med nydelige forhold og supert underlag i Rindalshallen mens snøen ligger utenfor passet utmerket.

Om noen uker er det plutselig klart for forberedelser til en ny fotballsesong :-)
2 x bronse i Dahle-cup !!

Postet av Søya, IL - Fotball den 8. Nov 2015

Vi har i helga stilt med flere lag i Dahle-cup, og våre unge fotballspillere har vist mange gode prestasjoner og fått mange sterke resultater. Både J14 og G14 fikk med seg bronsemedaljene hjem fra Kristiansund !

Nedenfor ser vi begge lag med sine velfortjente pokaler og medaljer :-) Gratulerer med flott innsats !

Dugnad med fotballsjokoladekake :-)

Postet av Søya, IL - Fotball den 1. Nov 2015

Søndag var det dugnad på Søyabanen, for å rydde sammen målene, vaske griller, rydde i klubbhuset mv. Ikke så mange som hadde anledning til å stille i dag, men alt som var planlagt ble gjort. Så nå er vi klare til vinteren.
Men det står fortsatt noen fotballmål ute på Banksletta, så vi håper mange vil benytte seg av dette tilbudet så lenge frosten og snøen holder seg unna.


Etter dugnaden var det - som seg hør og bør - kaffe til dugnadsgjengen. Og styreleder Bergstad stilte opp (muligens med litt hjelp av Ingveig...) med en fantastisk flott fotballsjokoladekake !
Kvass/Ulvungen kretsmester i G16 7-er !

Postet av Søya, IL - Fotball den 24. Okt 2015


Kvass/Ulvungen G16 vant den avgjørende sluttspillkampen mot Eidsvåg, og sikret kretsmesterskapet med seier 7-5 i en meget spennende kamp på Ålvundfjord stadion lørdag ettermiddag.
Her er kampfakta fra dagens kamp, samt tabellen for sluttspillet (nr 1 og 2 i de to avdelingene møttes til kamper). http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Termin...


Etter at seieren var sikret var det feiring med confetti-fyrkeri over guttene - og deretter fest i klubbhuset med champagne (alkoholfri ja...), pizza, brus, kaffe og kaker :-)

Kvass/Ulvungen FK sitt G16-lag har hatt en imponerende sesong, med sterke resultater både i serien og i Norway Cup.

På laget har vi også med 3 spillere fra Søya og Todalen; Narve Madaus, Kevin Brusethaug og Tore Bæverfjord. De to siste på bildet nedenfor. Alle tre har gjort en flott innsats og bidratt sterkt til at KM-pokalen ble sikret.
Kvass/Ulvungen G16 spiller for KM-pokalen !

Postet av Søya, IL - Fotball den 20. Okt 2015

Lørdag kl 15.00 møter Kvass/Ulvungen FK sitt G16 7-er lag Eidsvåg til avgjørende finalekamp om kretsmesterskapet.


Vi har også tre spillere fra Søya/Todalen med på dette laget. Dette er Narve Madaus, Kevin Brusethaug og Tore Bæverfjord. Vi henger oss på oppfordringen fra Kvass/Ulvungen om å ta lørdagskaffen på Ålvundfjord stadion, samtidig som du kan heie guttene fram mot kretsmesterskap.

Det er fire lag (nr 1 og 2 i hver avdeling) som har spilt sluttspillkamper i KM. Dette er Åndalsnes, Frei, Eidsvåg og Kvass/Ulvungen. Både Kvass/Ulvungen og Eidsvåg har slått de to andre lagene, så dette blir dermed en ren finale. Men hjemmelaget greier seg med uavgjort pga. bedre målforskjell.
Se kampoppsett og tabell for sluttspillet her; http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Tabell...


"Klubben i mitt hjerte"

Postet av Søya, IL - Fotball den 17. Okt 2015

Tidens Krav engasjerte i vår firmaet Foto-Expressen til å reise rundt på Nordmøre for å fotografere alle aldersbestemte fotball-lag. I uka som var det Søya-lagene sin tur til å bli presentert på TK sin nettutgave.

Vi har også fått bildene tilsendt for bl.a. legge ut på våre egne hjemmesider.Du kan se alle bildene (fra alle klubber) i "Klubben i mitt hjerte" her; http://www.trollheimsporten.no/takk-for-det-gamle-...


Vi trenger flere fotballdommere - og nå blir det kurs !

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Sep 2015

Nordmøre og Romsdal Fotballkrets annonserer i disse dager dommerkurs for klubbene på indre Nordmøre, nærmere bestemt på Sunndalsøra første helga i november. Og med vår egen dommer Ola Magne Nordvik (som i denne sammenheng representerer dommerkomiteen i kretsen) som kursinstruktør.

Vi har absolutt behov for flere dommere også i IL Søya, så vi håper det blir noen deltakere fra oss. Kjempefin hobby, der du kommer så tett innpå fotballsporten som det går an, og med gode muligheter for å få en fin ekstrainntekt. Mange unge dommere tjener opp mot 30.000 kroner i løpet av en sesong. Men det er aller viktigste er likevel at kretsen har behov for å flere dommere for å få arrangert alle fotballkampene gjennom sesongen - med både dommere og assistentdommere.

Mer info her;
http://www.fotball.no/Kretser/NogR/Dommer/2015/Rek...


Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen nærmer seg 5. divisjon

Postet av Søya, IL - Fotball den 15. Sep 2015

Når det gjenstår 2 serierunder i årets 6. divisjon leder Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen med 4 poeng mer enn nærmeste utfordrer Smøla.

Her er laget samlet til lagbildefotografering tidligere i år.

Lørdag 12. september kommer Batnfjord på besøk til Ålvundfjord stadion, og med seier i denne kampen blir "seriefinalen" på Smøla i siste runde betydningsløs. Batnfjord ligger langt ned på tabellen, og tilsynelatende er det en enkel motstander - men det ryktes at de har forsterket laget i det siste og har også tatt en del poeng nå i høst. Men vi har god tru på hjemmeseier, og dermed opprykksjubel på Ålvundfjord stadion lørdag !

Her er tabellen og kampoppsett: http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Tabell...

Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen består stort sett av spillere fra Ålvundfjord / Ålvundeid, men vi har med noen herfra også. Kenneth Sæterbø, Vegard Kvande Moen og Gjøran Stenberg kan i hvert fall nevnes, som alle tre er sikre kort på dette laget. Men det er også flere unggutter på laget som har spilt i mange sesonger på aldersbestemte KUST / STKU samarbeidslag.

Ta gjerne turen over fjorden for å heie på samarbeidslaget i avgjørende opprykkskamp lørdag :-)


Tusen takk alle sammen !!

Postet av Søya, IL - Fotball den 23. Aug 2015

Søyacupen ble igjen kjempesuksess - med flott vær, fin bane, stor deltakelse, masse blide ansikter, god stemning, dyktige spillere som viste mye fin fotball, fairplay - og ikke minst kjempeinnsats av samtlige i arrangørstaben !

Aller viktigst er uansett spillerne - uten spillere hadde det heller ikke blitt noen cup. IL Søya vil takke samtlige deltakerlag/-klubber med spillere, lagledere, trenere og foreldre. Dere var samtlige med å bidro til at Søyacupen ble vellykket!

Vi har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger fra mange av deltakerlagene, og det setter vi naturligvis stor pris på. Har bl.a. fått en sms, som vi har lov til å gjengi offentlig: "Søyacupen e et supert arrangement! Dokk e flink og godt organisert. Ikke forandre på nokko! Takk for oss i år"

Det er også artig at Vestbyen (som deltok i Søyacupen for første gang i år) allerede har meldt seg på med to G10-lag til neste år !

Fotballstyret vil også rette en STOR TAKK til hele gjengen i komiteen! Dere har stått på flere kvelder med forberedelse og som gjennomførte selve cupdagen uten et eneste feilskjær ! Kiosk-/kjøkkenpersonell, innkjøpssjefer, grillkokker/matselgere, speaker, fruktselgere, sekretariat, bussjåfør, parkeringsvakter, dommere, banemannskap, ryddemannskap - og alle som ikke er nevnt spesielt.

Vi vil også takke vår vareleverandør Joker Kvanne, der Mary Janne & co har gjort en kjempejobb for oss - med leveranse, etterfylling og returhåndtering. Godt samarbeid med den lokale butikken er viktig for begge parter.

Når det gjelder økonomien, så har vi ikke nøyaktige tall ennå (bl.a. pga. vareretur), men vi tror at netto overskudd vil havne på ca 110.000 kroner - og det er fotballstyret selvfølgelig meget godt fornøyd med.

Dette skriver lokalpressen (med mange flotte bilder):
Driva: http://www.driva.no/nyheter/article11454799.ece
Tidens Krav: http://www.tk.no/surnadal/lokal-fotball/sporten/so...
Todalen.no: http://todalen.no/fotballsuksess-for-il-soya/
Trollheimsporten: http://www.trollheimsporten.no/yrende-fotballiv-pa...


Her er noen av våre egne bilder fra Søyacupen 2015:


Dommeroppsett og oppdatert komiteliste for Søyacupen

Postet av Søya, IL - Fotball den 18. Aug 2015

Nå foreligger dommeroppsettet for lørdagens Søyacup, og vi ber om at dommere ser på dette og noterer seg tidspunkt for sine kamper. Det er også lagt ut ajourført komiteliste.

Dommeroppsett Søyacupen 2015:
https://content.bloc.net/files/674/ace2709a3c264b46...

Oppdatert komiteliste (pr 18.08.2015):
https://content.bloc.net/files/674/e17b0e465e124334abb7826c14a20168.pdfDugnad på Søyabanen - klargjøring for Søyacupen

Postet av Søya, IL - Fotball den 13. Aug 2015


Det nærmer seg Søyacup neste helg og det er mye som går for seg kommende uke.
Husk dugnaden mandag 17. august kl 18.00. Da skal vi ordne klart anlegget vårt til årets cup.

Utstyr som trengs:
- trillebåre og rive...
- traktor og laster/skjær til å ha utover grus
- traktor med beitepusser
- kantklippere
- drill
- vi skal vaske griller

Kanskje noen vil ta med noe godt til kaffe`n?

I tillegg skal vi dele ut klubbklær og effekter fra lageret vårt. Kom og finn deg en shorts, søyagenser, fotballnikkers eller en hettegenser.

På torsdag holder Ola Magne dommerkurs for dommerne.

Vi gleder oss til cup!


Høstsesongen er i gang på fotballbanen

Postet av Søya, IL - Fotball den 10. Aug 2015


I disse dager starter høstsesongen i fotballen, også for breddefotballen lokalt.
Kommende torsdag (13. august kl 19.00) er det duket for lokaloppjør i 6. divisjon, da Surnadal 2 møter KvassUlvungen/Søya/Todalen på Syltøran.

Og i neste uke starter også ungdomsfotballen opp med sine kamper. Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen G14 åpner med hjemmekamp på Søyabanen onsdag 19. august kl 1900 mot Rival, mens KvassUlvungen/Søya/Todalen har bortekamp kvelden etter.

Vår eneste dommer Ola Magne Nordvik har også for alvor startet høstsesongen i helga som var, da han var 4. dommer i OBOS-ligakampen Kristiansund BK - Fredrikstad søndag kveld. Det er ikke hver dag IL Søya er representert i toppfotballkamper :-)

Hvilke oppgaver har forresten en 4. dommer? Se her hva Norges Fotballforbund skriver (utdrag av retningslinjene):

I dagens toppfotball har 4 dommer en viktig rolle som en del av dommerteamet. Til oppgaven ligger det administrative oppgaver, men likeså har 4 dommer egne plikter i forhold til spillereglene og skal assistere resten av teamet til å gjennomføre kampen innenfor spillergelene. Samhandling og instruks innen teamet er avgjørende for at dette skal lykkes etter intensjonen.

* 4. dommer kan oppnevnes i henhold til turneringsreglementet og overta oppgaver om noen av de 3 andre dommerne ikke er i stand til å fortsette, og om det ikke er oppnevnt egen reserve assistentdommer. Vedkommende skal bistå dommeren hele tiden og dommerens instruks før kampen er avgjørende for det eksakte samarbeidet i teamet.

4. dommer skal, etter dommerens ønske, hjelpe til med alle administrative oppgaver før, under og etter kamp og bistå dommer slik at kamprapporten er korrekt utfylt.

* Han skal hjelpe til med innbytteprosedyrer under kampen og påse at innbyttespillere varmer opp på avtalt sted. Elektronisk tavle benyttes der dette er tilgjengelig ved bytter og indikasjon på tilleggstid

* Han skal kontrollere reserveballene. Hvis kampballen skal skiftes under kampen skal han, etter dommerens instruks, fremskaffe en reserveball for at minst mulig tid skal gå tapt.

* Han skal kontrollere innbyttespilleres utstyr før de entrer banen som spillere og bistår med utstyrskontroll som gjennomføres ved kamper i toppfotballen – 1 time før avspark.

Dersom noe utstyr ikke er i overensstemmelse med spillereglene informerer han dommeren.

* Vedkommende har plikt og myndighet til å rettlede og gi tilsnakk til enhver spiller eller leder i teknisk område som viser uønsket atferd. Han vil også i tilfeller hvor dette ikke etterleves, kunne tilkalle dommer. (jfr retningslinjene)


Puljer og kampoppsett til Søyacupen er nå klare

Postet av Søya, IL - Fotball den 7. Aug 2015

Vi har nå satt opp puljer og kampoppsett, og vi har klart å få inn ytterligere 3 lag i klassen G08/J08, slik at det nå er hele 65 lag som har fått plass i årets Søyacup. Dessverre er det likevel 5 lag på venteliste. Dette er Molde G09, Rindal G11, Valsøyfjord G10 1, Valsøyfjord G10 2 og Valsøyfjord J08/G08. Selvfølgelig er det en viss mulighet for å komme inn for lagene på venteliste også, men det forutsetter at et eller flere lag melder avbud.

Med hele 65 deltakerlag er dette ny rekord for Søyacupen! Og med lagene på venteliste i tillegg har vi faktisk hele 70 lag som ønsker å delta. Mange cuper i regionen opplever en nedgang i antall lag, men Søyacupen opplever altså det motsatte. Dette setter vi stor pris på, og gjør vårt ytterste for å få til en bra cup for både spillere, lagledere og foreldre. Vi legger bl.a. stor vekt på å få til et best mulig kampoppsett for alle lag - uten at det blir for lang ventetid mellom kampene.

Puljer og kampoppsett finner du ved å trykke på denne linken:
http://www.profixio.com/resultater/soyacupen-2015

Trykk på "knappen" for den enkelte klasse for å få opp kampoppsettene.


Fotballplassen på Svissholmen er no ferdig

Postet av Søya, IL - Fotball den 5. Aug 2015

I Stangvika har de nå gjort jobben med finplanering og såing av området omkring den nye kunstgressbanen/balløkka på Svissholmen. Og dermed er det enda et flott nærmiljøanlegg tilgjengelig for unge og gamle som ønsker å leke seg med fotballen.

Vi gratulerer Stangvik grendalag med det flotte anlegget - som både fastboende og andre som besøker Svissholmen vil få stor glede av.J14 jubler videre - mens G14 og J16 er ute av A-sluttspillet

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Jul 2015


Både G14 og J16 tapte sine kamper i A-sluttspillet i dag, og Norway Cup-eventyret er dermed over for begge lagene. På bildet ser vi G14-spillerne går litt skuffet av banen etter tap mot Skogstrand.

G14 møtte Skogstrand IL (fra Fredrikstad-området), som viste seg å være et meget godt lag, og våre gutter tapte klart 1-5. Vegard Gjul scoret trøstemålet like før slutt. J16 møtte Surnadal til lokaloppgjør på Furuset, og det ble som forventet en jevn og spennende kamp. Surnadal vant kampen 1-0, på et straffespark som virket svært så billig - det så i alle fall slik ut med "Søya-øyne". STKU var best i 1. omgang, mens Surnadal kom sterkt etter sidebytte. Kampen kunne vippet begge veier. Spenning til siste slutt. STKU hadde en kjempesjanse til utligning like før slutt, men Surnadal vant kampen og er videre i Norway Cup.

Kvass/Ulvungen G16 spiller kamp mot Setesdalslaget senere i kveld, og håper på en fortsettelse i A-sluttspillet i 7-er.


J14 er i B-sluttspillet, og vant i dag 2-0 over Øystre Slidre/Rogne. Malin Ansnes og Elisa F. Melkild scoret målene. Fullt fortjent seier. I morgen kl 12.00 møter jentene bergenslaget Fyllingsdalen på Rustad.


Her ser vi et glimt fra J14 sin kamp mot Øystre Slidre / Rogne. Det var vått og bløtt på Ekeberg i dag, og det var som vi ser behov for paraply og regnklær.

3 av 4 lag til A-sluttspill !

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Jul 2015

Tirsdag har vært en meget god sportslig dag for Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen sine lag i Norway Cup. G16 og J16 imponerer mest, begge lag står med 3 strake seire i innledende runde.

J16 møter Molde 2 eller Surnadal (!) i 1/16-finalen torsdag ettermiddag, mens Kvass/Ulvungen G16 møter

G14 trodde det ville bli B-sluttspill etter sin siste kamp, men fikk hjelp av Falkeid som overrasket og slo Skeid i den siste kampen. Dermed blir det likevel A-sluttspill og 1/64-finale mot Skogstrand (fra Fredrikstad) onsdag kl 10.00.

J14 tapte 0-3 mot Lyn tirsdag ettermiddag, og møter Øystre Slidre i B-sluttspillet onsdag kl 13.15.

G14 hadde for øvrig lagt inn ei økt med "samfunnsfag" tirsdag kveld, i forkant av pizzakvelden. Stortingsbesøk med Jenny Klinge som guide var et meget interessant avbrekk fra fotball på Ekebergsletta. Spillerne spurte flittig da Jenny orienterte om det som foregikk på Stortinget.


Ny bra dag i Norway Cup !

Postet av Søya, IL - Fotball den 27. Jul 2015


Kvass/Ulvungen G16 la lista for dagens kamper med seier 8-0 tidlig mandag morgen. Senere fortsatte J16 med sterke 4-0 mot Sæbø og J14 med 1-0 over Brumunddal. Ut på ettermiddagen var G14 sin tur, og de måtte tåle et tap i dag, med 1-2 mot Skeid.

Tirsdag er det avgjørende kamper i innledningsrunden for alle lag, og kampprogrammet er slik for "våre" lag:

Kl 11.00 G14 spiller mot Molde 2 på Ekeberg 8
Kl 13.00 G16 spiller mot Spjelkavik på Ekeberg E11
Kl 14.30 J14 spiller mot Lyn på Ekeberg 4
Kl 18.30 J16 spiller mot Stamsund på Ekeberg E18

Resultatservice kommer på facebook og twitter utover dagen.

Her er noen bilder fra G14-kampen mot Skeid:
Sterke resultater på første spilledag

Postet av Søya, IL - Fotball den 27. Jul 2015


Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen G14 slo an tonen med 3-1 over Falkeid søndag morgen. Litt senere tapte J14 knepent 1-2 mot Skarphedin, mens J16 overbeviste med 4-2 mot Storelva. Kvass/Ulvungen sitt G16-lag vant også 4-2 i sin kamp mot Rising Star FA fra Sør-Korea.

I morgen er det nye muligheter. G16 møter Rosendal/Uskedal kl 09.00 på Abildsø. Deretter skal J16 møte Sæbø på Valle Hovin kl 10.50. J14 har sin kamp mot Brumunddal på Ekeberg 6 kl 11.00, mens G14 spiller mot Skeid på Ekeberg 10 kl 16.30.


Jentene våre var oftest hakket foran i duellene mot Storelva i J16-kampen søndag kveld. Fullt fortjent 4-2, etter at det midt i 2. omgang stod 2-2.

Da er vi klar for Norway Cup - og første kamp søndag !

Postet av Søya, IL - Fotball den 25. Jul 2015


Lørdag kveld har våre jenter og gutter funnet seg til rette på Haugerud skole og gjør seg klare til de første kampene i Norway Cup som spilles søndag.

G14 er først ut av våre lag med kamp søndag kl 09.00 mot Falkeid på Valle Hovin.

Du kan søke opp kampoppsett mv. på Norway Cup sitt resultatsystem her; http://www.profixio.com/matches/norway-cup-2015/l/...

De som følger lagene hjemmefra kan i løpet av dagene som kommer regne med litt resultatservice på Søya sin facebook-side som du finner her; https://www.facebook.com/ilsoya

Todalen.no vil også dekke noen av kampene - og det samme vil nok også trollheimsporten.no, tk.no og driva.no. Det vil også komme daglige rapporter (ut på kvelden) med bilder mv. her på ilsoya.no, men det blir nok dårlig med resultatservice underveis i kampene her.

Vi har i kveld fått noen bilder fra lagene våre, der noen har funnet seg til rette i klasserommet mens andre er på Ekeberg for å spise middag eller å følge åpningskonserten. Stemningen ser ut til være upåklagelig !! Lykke til hele gjengen :-)


Om en måned er det Søyacup - mannskapslista er nå klar

Postet av Søya, IL - Fotball den 23. Jul 2015

Lørdag 22. august er det som kjent klart for årets Søyacup.

Det er ikke umulig at du er en av de mange som har fått et oppdrag for å gjennomføre arrangementet. Vi er takknemlig for alle som gjør en kjempeinnsats for å få til idrettslaget absolutt største arrangement gjennom året.

Her er (første utgave av) komitelista: Komiteliste Søyacup 2015.pdf

Merk også at det er dugnad, dommerkurs og klargjøring i uka før cupen.


Søyacupen er fullbooket - med totalt 62 lag ! (oppdatert 16.07)

Postet av Søya, IL - Fotball den 7. Jul 2015

Påmeldingene strømmer på i Søyacupen, og vi har nå hele 62 påmeldte lag fra 17 forskjellige klubber - over en måned før cupen spilles lørdag 22. august. Vi har aldri opplevd maken til interesse for Søyacupen, og det er vi selvfølgelig glade for :-) Det har aldri vært flere deltakerlag med i cupen !

Og vi har i tillegg lag på venteliste i klassene J08/G08, G10 og G12.

Sunndal er største klubb med 15 påmeldte lag, mens Surnadal følger like bak med 14 lag. Vi ellers glade for at fire "nye" klubber er med i år; Øksendal med 1 lag J08/G08, Svorkmo NOI med 1 G12-lag. Vestbyen IL fra Trondheim med 2 G10-lag og Grøa med 1 J12-lag.

Her finner du komplett liste over påmeldte lag;
http://www.profixio.com/reg/soyacupen-2015/no/lag/...
Kjempebra interesse for Søyacupen også i år !

Postet av Søya, IL - Fotball den 5. Jul 2015

Lørdag 22. august er det klart for årets Søyacup, og allerede en måned før påmeldingsfristen går ut er det påmeldt 41 deltakerlag fra 12 forskjellige klubber. Det er derfor all grunn til å tro at cupen blir fullbooket med ca 60 lag i god tid før fristen går ut.

Foruten Søya som vertsklubb stiller følgende klubber med lag i Søyacupen 2015: Batnfjord, Bæverfjord, Halsa, Kvass/Ulvungen, Rindal, Sunndal, Surnadal, Svorkmo, Todalen, Øksendal og ØSIL.

Her kan se lista over alle påmeldte lag: http://www.profixio.com/reg/soyacupen-2015/no/lag/...

Vi er for tiden aktivt mot flere aktuelle klubber i både Romsdal, på Nordmøre og i Trøndelag, så vi håper også å få med noen nye bekjentskaper på deltakerlista.

Laksefestivalen i full gang for dugnadsgjengen

Postet av Søya, IL - Fotball den 16. Jun 2015

Tirsdag kveld startet dugnadsgjengen fra IL Søya jobben med å sette opp salgsbodene til Norsk Laksefestival i helga.

7-8 dyktige bodmontører var i aksjon, og det tok ikke mange minuttene før de første bodene var på plass. Dette er en jobb som begynner å bli rimelig kjent for denne gjengen, og jobben gjøres effektivt og solid. I dagene som kommer blir det masse dugnadsarbeid for Søya-medlemmene, som kjent er laksefestivalen en av klubbens aller største inntektskilder.

Her er noen billedglimt:

50-årsdag sørget for "pizzapenger" til Norway Cup

Postet av Søya, IL - Fotball den 16. Jun 2015Sist helg var det tre lokale unge karer som arrangerte 3 x 50-årsdag i Bondehuset. For å gjøre det enkelt for gjestene - og samtidig støtte ei god sak - var gaveønsket pengegaver til sosiale tiltak (f.eks pizzakveld) for våre fotballag som skal delta i Norway Cup.

Det kom inn hele 10.365 kroner, som ble overrekt til styreleder i fotballgruppa Kenneth Bergstad i dag. Jubilantene takker sine gjester for alle pengene (langt mer enn noen hadde forventet) - samtidig som fotballgruppa på vegne av spillerne takker for gaven.

- For over 10.000 kroner skal det bli ganske mye pizza og brus når vi kommer til Oslo, sier fotballformann Kenneth.

På bildet ser vi jubilantene Magnus Snekvik, Knut Haugen og Ingebrigt Røen, som "overrekker" pengene til styreleder Kenneth Bergstad.Søyacupen 2015 nærmer seg - invitasjonen er nå klar

Postet av Søya, IL - Fotball den 9. Jun 2015


Lørdag 22. august er det igjen klart for Søyacupen, og vi inviterer i disse dager alle klubber på Nordmøre og Romsdal Fotballkrets samt mange klubber i Sør-Trøndelag og Trondheimsområdet.

Som vanlig er målsetting å fylle opp cupen med maksimalt antall lag, dvs. ca 60 lag med jenter og gutter i alderen 7 - 12 år.

Her kan du laste ned invitasjonen, der du finner svar på det meste: Søyacupen_Invitasjon_2015.pdf

Du kan også finne oppdatert informasjon under menyvalget "Søyacupen" her på hjemmesiden.

PS
Kanskje du kjenner en lagleder eller trener (eller foreldre) for et spennende lag litt langveis fra? Det er alltid interessant med nye gjestelag i Søyacupen. Så tips oss gjerne - evt. videresend invitasjonen til det laget du kjenner til.


Lokaloppgjør for G12

Postet av Søya, IL - Fotball den 8. Jun 2015

Søya/Todalen møtte våre gode naboer Kvass/Ulvungen til G12-kamp på Banksletta mandag kveld.

Det skulle raskt vise seg at gjestene var gjestene fra Ålvundfjorden var hakket bedre, og vant til slutt kampen fortjent 10-2. Begge lag viste stor innsats, gode ferdigheter og mye bra spill, men Kvass/Ulvungen hadde spesielt to-tre spillere som var vanskelig å stoppe for våre gutter - og det var aldri tvil om hvor seieren havnet.

Det var positiv stemning ute på banen hele kampen, og begge lags spillere viste eksemplarisk oppførsel.


Olav Arne Nes og Leif Magne Andersen med sine spillere samlet rett etter kampen. Det er bare å fortsette å trene og stå på videre gutter :-) Ingen grunn til å henge med hodet - allerede på neste trening og kamp er det nye muligheter!

Og Kvass-trener "Zakki" kunne juble sammen med sitt talentfulle G12-lag etter kampen.


J14 åpnet med seier i 2. divisjon

Postet av Søya, IL - Fotball den 4. Jun 2015

Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen J14 åpnet vant 5-2 (ifølge rapportene på en middels dag) da Ekko/Aureosen kom på besøk til Ålvundfjord stadion torsdag kveld. Dette var den første kampen i J14 9er 2. divisjon etter at våre jenter dessverre (og med minst mulig margin) ikke klarte å kvalifisere seg til høstens 1. divisjon.

Her finner du kampoppsett og tabellen for 2. divisjon: http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Termin...


Så blide blir jentene etter seier 5-2 mot Ekko/Aureosen !!


Puljeoppsettene for Norway Cup er klare

Postet av Søya, IL - Fotball den 1. Jun 2015


De fleste puljeoppsettene i Norway Cup er lagt ut 1. juni.

Våre lag får følgende motstandere (kan bli endringer):

J14 (klasse S): Brumunddal 1, Lyn og Skarphedin
J16 7-er (klasse Y): Stamsund, Storelva og Sæbø
G14 (klasse C): Falkeid, Molde 2 og Skeid 2
G16 7-er (klasse E): Rising Star FA, Rosendal/Uskedal 2 og Spjelkavik

Mer info. om Norway Cup

Link til puljer og kampoppsett

4. og 5. plass i Hydro Cup :-)

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Mai 2015

Vi stiller med to lag i Hydro Cup i helga, og begge lag har spilt flere kamper og gjort en utmerket innsats i løpet av helga.

Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen J14 9er åpnet med seier 2-1 mot Batnfjord, mens Sykkylven ble litt for sterke og slo våre jenter 3-1 litt senere fredag kveld. Lørdag ble det to storseire med 7-0 mot både CFK og Surnadal, og dermed kvartfinale mot Gossen. Romsdalingene ble imidlertid for sterke og våre jenter tapte hele 0-8.

Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen G14 9-er imponerte med to storseire fredag kveld, først hele 9-0 mot Molde 1 før de fortsatte med 10-1 mot trondheimslaget Trond 2. Lørdag ble det dessverre knepent tap mot Ålesund-laget Herd (som senere vant hele cupen), før det ble to nye seire i plasseringskampene, 10-1 mot Blindheim og 3-2 mot Molde 3.

Resultater (lagsrekkefølge) for klassen J14 9er:
1.Aksla, 2.Sykkylven, 3.Gossen, 4.Kvass/Ulvungen, 5.Batnfjord, 6.Molde, 7.Surnadal, 8.Oppdal, 9.Sunndal, 10.Clausenengen

Resultater (lagsrekkefølge) for klassen G14 9er:
1.Herd, 2.Elnesvågen 1, 3.Molde 2, 4.Eidsvåg, 5.Søya/Todalen/KvassUlvungen, 6.Molde 3, 7.Blindheim 1, 8.Blindheim 2, 9. Elnesvågen 2, 10. Orkanger, 11. Nordlandet, 12. Malmefjorden, 13. Trond 2, 14. Oppdal 2, 15. Elnesvågen 2, 16. Orkanger, 17. Clausenengen 1, 18. Valder, 19. Clausenengen 2, 20. Molde 1, 21.Trond 1, 22. Sunndal

Du kan følge med kampoppsett og resultater her: www.hydrocup.no

Og her kan du se reportasje i Aura Avis (med Søya-spillere i aksjon):
http://www.auraavis.no/5-5-15788

G14 har all grunn til å være fornøyd med fantastiske resultater så langt i Hydro Cup

Fotballungdommene våre topper tabellene !

Postet av Søya, IL - Fotball den 19. Mai 2015


I skrivende stund - 19. mai 2015 - etter at de fleste lag i regi Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen innen ungdomsfotballen har spilt 5-6 seriekamper er alle våre 7-er og 9-er lag i toppen av tabellen. J16 7er ligger som nr 2, ellers leder både J14, G14 og G16. Det kan riktignok bli endringer når noen "hengekamper" blir spilt, men vi skal uansett glede oss over meget sterke resultater så langt i sesonger.

Her er tabellene:


Dugnad på Søyabanen - klargjøring for sesongstart

Postet av Søya, IL - Fotball den 19. Apr 2015

Søndag ettermiddag var det dugnad på Søyabanen, med flere viktige arbeidsoppgaver på programmet, for å gjøre anlegget best mulig foran en ny fotballsesong med mange treninger og kamper.

Det ble skiftet nett på flere mål, montert nye knøttemål, ryddet i både lagerbygget og klubbhuset, satt på plass mål og annet utstyr, klargjort for merking av 11-er og 9-er bane på grasbanen, banen ble gjødslet mv.

Kjempestor og viktig innsats av en bra gjeng med dugnadsfolk !


Montering av knøttemål.


Målnett på begge 11-er målene ble skiftet ut.


Rydding i lagerbygget.


Forberedelse til banemerking. Faste punkter satt ned i grunnen, slik at det også er lett å merke 9-er banen.


Og til slutt var det velfortjent kaffe og kake til alle dugnadsdeltakere.
Treningsturnering for J12 på Søyabanen lørdag

Postet av Søya, IL - Fotball den 17. Apr 2015

Treningsturnering på Søyabanen / Banksletta lørdag 18.april 2015
Påmeldte lag
Grøa
Surnadal J11
Surnadal J12
Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen (STKU)
Spilletid: 2 omganger à 20 min
5 min pause mellom omganger
Tid Lag 1 Lag 2 Bane Dommer
10:30 STKU Surnadal J11 Kunstgress Kristoffer Nordvik
10:30 Surnadal J12 Grøa Gress Ola Magne Nordvik
11:30 Surnadal J11 Grøa Kunstgress Kristoffer Nordvik
11:30 STKU Surnadal J12 Gress Ole Einar Øyen
12:30 Surnadal J11 Surnadal J12 Kunstgress Ole Einar Øyen
13:20 STKU Grøa Kunstgress Kristoffer Nordvik


Vellykket sesongkickoff - med masse folk og god stemning !

Postet av Søya, IL - Fotball den 25. Mar 2015

Minst 150 personer var samlet på Surnadal ungdomsskole da IL Søya fotballgruppa arrangerte "sesongkickoff" onsdag kveld. Det virket som folk var fornøyde med kvelden, og vi konkluderer derfor med at det var en vellykket kveld ! :-)

Her var mange interessante tema på programmet, som passet både for spillere og foreldre. Fotballstyrets leder Kenneth Bergstad ønsket velkommen og ledet kvelden. Torgeir Kvendset og Webjørn Holten snakket om holdninger og lagbygging, før lagene ble tatt fram for presentasjon - med påfølgende fotografering av hele gjengen samlet. Så var det pizza med innlagt quiz i pausen, før vi fikk se et fantastisk show av freestyle fotballtrikser Erlend Fagerli (17) fra Svorkmo. Tror vi kan konkludere med at vi har noen treningstimer foran oss hvis vi klare noe av det han viste :-)Her er vinnerne av fotballquizen:Avslutningsvis ble sponsorene presentert - og til slutt utfordret til en uhøytidelig triksekonkurranse - der sponsorene endte med å få hver sin regning på 4000 kroner...
Ruth Marit "Kusti" Schei Dannevig viste at ho fortsatt har fotballferdighetene inne, og imponerte forsamlingen med mange trikseberøringer før ballen havnet i golvet.

Her er årets trenere, lagledere og andre tillitsvalgte i fotballgruppa

Postet av Søya, IL - Fotball den 15. Mar 2015Liste over trenere, lagledere og andre tillitsvalgte i fotballgruppa for sesongen 2015 finner du her:

https://content.bloc.net/files/674/a44d9eca7dfa4db5...

(lista er fortsatt ikke 100% komplett, men det nærmer seg)


Det nærmer seg sesongkickoff !

Postet av Søya, IL - Fotball den 12. Mar 2015

Onsdag 25. mars kl 18.30 er det klart for sesongkickoff for hele fotballgruppa. Vi inviterer da samtlige spillere og foreldre til et stort arrangement med variert og spennende program på Surnadal ungdomsskole.

Det blir bl.a.:
 • presentasjon av alle våre lag (spillere, trenere, lagledere),
 • temainnlegg om bl.a. rasisme, mobbing og holdninger (ved Torgeir Kvendset og Webjørn Holten),
 • en felles verdiøvelse med vår visjon "Vi skal skape gode fotballminner" som tema,
 • servering (pizza),
 • sponsorpresentasjon (med innlagt prestisjefyllt triksekonkurranse mot fotballstyret vårt..)

og ikke minst:
 • et forrykende show av unggutten Erlend Fagerli fra Svorkmo som i fjor høst ble nr 3 i Verdensmesterskapet i freestyle fotballtriksing !!
Dommeroppsett også for de yngste

Postet av Søya, IL - Fotball den 11. Mar 2015

I sesongen 2015 har fotballstyret og dommerkontakt Ola Magne Nordvik planer om å innføre noe nytt når det gjelder dommere i kampene for de yngste lagene våre (i praksis gjelder dette G10, J10, G12 og J12).

Tidligere har vi sendt ut en liste med aktuelle navn, og bedt lagledere om å få tak i dommere selv. Men i år har vi tenkt å bidra med å sette opp våre klubbdommere på disse kampene. Dette gjør vi både for å følge opp våre klubbdommere på en bedre måte, men også for å spare litt arbeid for laglederne. Like etter at vi får kampoppsettet fra fotballkretsen skal vi sette opp listen og distribuere til alle aktuelle lag.

Husk at lagleder fortsatt må sende en påminnelse/beskjed til dommeren, med info. om bane og tidspunkt mv. Alle klubbdommere som ikke har egen inntekt (f.eks. skoleelever / studenter) betales med kr 200 pr kamp. Voksne dømmer gratis (dugnad) for klubben.

Har du lyst til å dømme barnefotball (eller kjenner noen som har lyst) er det bare å kontakte dommerkontakt Ola Magne Nordvik.

For G14/J14 og eldre lag blir dommere som før bli oppsatt på vanlig måte av fotballkretsen.


Sesongkickoff med spennende program - sett av datoen onsdag 25. mars !

Postet av Søya, IL - Fotball den 20. Jan 2015

IL Søya fotballgruppa ber om at alle fotballvenner noterer seg datoen onsdag 25. mars. Da inviterer vi samtlige spillere (i alle aldre) og foreldrene til kickoff-kveld på Surnadal ungdomsskole.

Fotballgruppa har lagt opp til et variert og spennende program for kvelden. Det kan nevnes:
 • Presentasjon av samtlige lag i Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen (spillere, trenere og lagledere)
 • Siste nytt fra fotballgruppa
 • Temainnlegg om visjon, verdier, mobbing og rasisme - kanskje får vi besøk av "MOT"
 • Servering av pizza, brus og kaffe
 • Fotballstyret utfordrer sponsorene i fotballtriksing..... (kan Kenneth, Geir Atle, Torgeir og Knut trikse seg til tusenvis av inntekter til IL Søya eller blir det i stedet sponsorene som forsyner seg i klubbkassa? - den 25. mars får du se svaret....)

Men kveldens høydepunkt blir helt sikkert:
Oppvisning med den 17-årige fotballtriksemesteren Erlend Fagerli fra Svorkmo. Erlend ble nr 3 i VM i Brasil 2014 !!!

Dette blir garantert en opplevelse som vi sjelden får oppleve "live". Helt utrolig hva denne gutten kan få til med en fotball !


Se et glimt av Erlend Fagerli fra VM i Brasil her.