Treningstips for fotballspilleren - anno 1933

Postet av Søya, IL - Fotball den 17. Des 2014

Nordmøre og Romsdal Fotballkrets har nylig gitt ut sitt jubileumshefte (100 år - 1914-2014). I dette heftet er mye interessant stoff, bl.a. et klipp fra klubbavisa til SK Træff fra 22. desember 1933 der det gis en del tips om hvordan en skal bli bedre fotballspiller - ikke minst hvordan formen pleies vinters tid. Dette er verdt å lese :-)
"Fotballtreningen har vanligvis begynt når våren er i sikte, men dette er for seint! Skal en oppnå fremgang, må en ha en slagplan som gjelder for hele året.

Treningsarbeidet deles derfor opp i 3 avsnitt: 1. Vintertrening 2. Vårtrening og 3. Trening i sesong. Man bør alltid alltid ta hensyn til klubbens og sine lagkamerater og holde seg i god kondisjon, men er det meningen for alvor å yte noget i fotball, bør en ikke ha gå inn for nogen annen anstrengende idrettsgren i vinterhalvåret.
Dette ikke å forstå slik at han-fotballspilleren-må la være å trene på skøiter eller ski eller helt å la være å delta i konkurranser. Tvert i mot bør han trene idrett også om vinteren, men ta sin deltagelse her som mosjon. Trener han for hardt vil det som regel bety en reduksjon av hans kapasitet i fotballsesongen. Hans energi vil liksom på forhånd være oppbrukt.

Skal han delta i konkurranser også om vinteren, bør han konsultere en læge. Vinterhalvåret skal for fotballspillere være hvile, men ikke i form av vellevnet og dovenskap. Det skal være sunn hvile med variert og god mosjon, helst i den frie natur, på skøiter og på ski eller ved hurtig marsj.
Ellers skal man leve et nøkternt liv med 9 timers søvn i døgnet. Kroppen må i tillegg holdes smidig og spenstig ed rasjonell gymnastikk hver eneste dag. En sådan anvendelse av vinterhalvåret forbereder og bygget opp den trenede fotballspiller slik at han vil møte til sesongstart mere utholdende og sterkere enn før.

Ved siden av dette, bør lagene kalles sammen til møter hvor man diskuterer spillet. Det er mange som innvender at slike møter er hensiktsløse fordi teorien ikke kan anvendes i praksis. Men her begås av de fleste fleste lag så mange elementære feil bare i plasseringen at det vil være nyttig på forhånd å planlegge lagets spill både i angrep og forsvar".


Kanskje et avsnitt som alle klubber bør ta inn i sportsplanen ? :-)
God jul !

Postet av Søya, IL - Fotball den 15. Des 2014

Styret i IL Søya og redaksjonen for ilsoya.no ønsker alle medlemmer, andre Søya-interesserte og lesere på vår hjemmeside ei riktig god jul !

Noen av oss håper nok på litt mer snø og godt skiføre til julehelga :-)IL Søya fotballgruppa godkjent som "NFF Kvalitetsklubb"

Postet av Søya, IL - Fotball den 6. Des 2014


IL Søya er fra før godkjent i kretsens kvalitetsklubbsprosjekt, men i forbindelse med Norges Fotballforbund har innført dette over hele landet ble det noen tilpasninger i opplegget - og klubbene måtte gjennom reautorisering. Fotballstyret har jobbet med dette noen måneder, og nå før helga kom bekreftelsen om at IL Søya er godkjent som "NFF Kvalitetsklubb nivå 1".

Mer om opplegget her: http://www.fotball.no/Utdanning-og-kompetanse/NFF-Kvalitetsklubb/Årsmelding fra fotballgruppa

Postet av Søya, IL - Fotball den 12. Nov 2014

Onsdag 12.november var det halvårsmøte i IL Søya, der årsmøtet godkjente årsmeldingen samt foretok valg av tillitsvalgte for fotballgruppa.

Protokollen fra årsmøtet finner du her:
https://content.bloc.net/files/674/bd0d20be508b4b94b25f173672a503ad.pdf

Du finner Årsmelding 2014 i filarkivet:
http://www.ilsoya.no/storage/files?uid=1100106177&pfi=2686


Fotballsesongen fortsetter - med egentrening på Banksletta :-)

Postet av Søya, IL - Fotball den 8. Nov 2014

Det fine høstværet holder seg og vinteren ser ikke ut til å være rett rundt hjørnet ennå. Og Banksletta er en plass som tiltrekker seg mange fotballungdommer hver eneste helg.

Lørdag 8. november var ikke noe unntak, det var i løpet av dagen mange unge fotballspillere som var i gang med lek og egentrening. Antall spillere varierte litt utover dagen, men akkurat da "ilsoya.no"-redaksjonen var innom Banksletta var det 5 ivrige gutter som akkurat skulle starte opp treningsøkta.

Artig å se at ungdommene avtaler seg i mellom og lager sine egne treningsøkter av egen frie vilje - uten at voksne trenger å være tilstede for å tilrettelegge. Banksletta ligger fristende til det aller meste av året - og fotballferdighetene til våre spillere blir stadig bedre. Det er trening som skal til :-)J16 med to seire og to tap i Dahle-cup - og A-sluttspill søndag !

Postet av Søya, IL - Fotball den 8. Nov 2014

Denne helga er det J16 sin tur til å delta i Dahle-cupen i Kristiansund. Søya/Todalen/KvassUlvungen J16 vant sin siste kamp i puljespillet i Dahlecup og sikret dermed 3. plassen i gruppa etter Dahle og Othilienborg.

Ingrid Bæverfjord satte inn den avgjørende scoringen på direkte frispark mot CFK/Frei/KFK 2.

Du kan følge med kampoppsett og resultater her.Kjempeinnsats av jentene - men J13 og J14 dessverre utslått i kvartfinale

Postet av Søya, IL - Fotball den 2. Nov 2014

Både J13 og J14 imponerte i innledende kamper i Dahle-cupen og gikk til A-sluttspillet. Men søndag morgen var det dessverre slutt for begge våre lag.

J13 gikk ubeseiret gjennom puljespillet, men tapte knepent 3-4 mot Dahle 1 i kvartfinalen. J14 tapte sin første kamp lørdag, men vant de to neste - og gikk dermed videre fra sin 2. plass i pulja. I kvartfinalen ble Tingvoll for sterke og vant 3-0.

Her finner du alle resultater fra kampene i klassene fra 13 år og eldre.

De yngste jentene gjorde også sine saker utmerket lørdag. J11 åpnet med uavgjort mot CFK 2, men vant sin andre kamp mot Dahle. De yngste jentene spiller to nye kamper søndag. J12 vant sine to første kamper lørdag, mot CFK og Nordlandet. I skrivende stund spiller de sin tredje kamp (kampstart søndag kl 12.36).

Våre yngste jenter har i natt sovet i barnehagen ved Dahlehallen, og iflg. rapportene fra Kristiansund var det en meget godt fornøyd gjeng som tok kveld etter gårsdagens innsats.

Masse Søya-jenter til Dahle-cup !

Postet av Søya, IL - Fotball den 31. Okt 2014

Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen er meget godt representert med jentelag i Dahlecup i de to kommende helgene. Fredag 31. oktober - søndag 2. november er det cup for de yngste, mens de litt eldre møtes neste helg. Vi stiller med J11, J12, J13, J14 og J16 !!

Her finner du mer om Dahlecup, med linker til alle kampoppsett og resultater.


Her er noen glimt fra tidligere års Dahle-cup der våre lag har deltatt.
I 2012 vant både G14 og J14 hver sin store pokal da begge lagene vant finalen i B-sluttspillet. Her er et jubelbilde etter finalekampene.Ga topplaget Langfjorden knalltøff kamp - men likevel tap 1-3 for J14

Postet av Søya, IL - Fotball den 12. Okt 2014

J14 hadde besøk av det ubeseirede topplaget Langfjorden på Søyabanen søndag. Våre jenter spilte jevnt med romsdalingene i det meste av kampen, men det ble likevel 1-3 tap.

Langfjorden ledet 1-0 etter en jevn 1. omgang, der KvassUlvungen/Søya/Todalen like gjerne kunne ha ledet. Bortelaget økte til 2-0 midt i 2. omgang, og fikk også et spillemessig overtak. Våre jenter ble presset bakover på banen av et godt lag fra Langfjorden, men det var sjanser foran begge mål. Det ble ny spenning i kampen da Ane Nordvik reduserte til 1-2 ca 10 minutter før slutt. Men da Langfjorden like etter la på til 3-1 var kampen avgjort.

Bortelaget hadde med seg en stor supportergjeng, og det var stor jubel etter kampslutt. Langfjorden kunne feire kretsmesterskapet i 1. divisjon 9-er, etter å ha gått gjennom serien uten å avgi et eneste poeng.

Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen endte til slutt på sisteplass i divisjonen, men ut fra dagens innsats og spillemessige ferdigheter burde jentene ha kjempet langt høyere på tabellen. Med litt mer flaks i avgjørende situasjoner kunne det faktisk ha blitt seier mot seriemestrene fra Langfjorden i dag. Sesongavslutningen har uansett vært oppmuntrende med klar framgang utover høsten, og forhåpentligvis gir god motivasjon for neste sesong.Kom til Søyabanen for å heie fram J14-jentene i serieavslutningen søndag !

Postet av Søya, IL - Fotball den 9. Okt 2014

Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen J14 spiller årets siste seriekamp hjemme mot tetlaget Langfjorden på Søyabanen søndag kl 16.00. Motstanderne har ikke avgitt et eneste poeng i årets serie i 1. div. 9-er, men våre jenter tapte likevel bare 1-2 i bortekampen på Åfarnes før i år.
Og Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen har hatt framgang med flere gode resultater i høst, bl.a. 5-0 hjemme mot Molde 1 for noen uker siden.

Med hjemmeseier søndag er fullt mulig å avansere flere plasser på tabellen, så jentene trenger all mulig støtte i årets siste kamp. Det blir også lokket med bakels og græt i kiosken - så da er det bare å kombinere ettermiddagskaffen med en spennende J14-kamp søndag. Møt opp og hei fram jentene til seier mot Langfjorden !

Her er tabell og terminliste i J14 1. divisjon 9-er:
http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=141697

Her ser vi laget fra Norway Cup

Dramatikk i lokaloppgjøret mot Kvass/Ulvungen

Postet av Søya, IL - Fotball den 26. Sep 2014

Dessverre var det lite tilskuere på Søyabanen da hjemmelaget møtte Kvass/Ulvungen FK til lokaloppgjør i 6. divisjon torsdag kveld.  Men de som var der fikk underholdning og dramatikk fra første stund.   Dagens mann for Søya/Todalen var Yousuf Farah Naleye med sine to scoringer, og ellers mange gode involveringer, kjappe bevegelser og fin teknikk.Første scoring kom allerede etter 7 minutter, da hjemmelaget fikk en trippelsjanse som til slutt endte i mål etter at ballen gikk fram og tilbake i målfeltet.  Men Kvass/Ulvungen-keeperen mente at Yousuf brukte hånda til hjelp, og ga tydelig beskjed om dette til dommeren.  Og når han i tillegg kom med en høylydt rasistisk kommentar myntet på målscoreren fikk keeperen som fortjent - direkte rødt kort av dommeren.

Før omgangen var halvspilt viste dommeren to gule og ett rødt kort, noe som bekrefter at det alltid står en del på spill i slike lokaloppgjør - selv om denne kampen var relativt betydningsløs i forhold til tabellsituasjonen. Men prestisjen teller, og innsatsen i duellene var til tider i største laget.  Men dommer Arnt Egil Ødegård fra Dahle IL hadde god kontroll.
I 1. omgang var Kvass/Ulvungen godt med i kampen, og hadde også sine farlige målsjanser.  Men det var fortjent da hjemmelaget laget 2-0 like før pause på en heading av Kenneth Sæterbø.   For øvrig på retur fra keeper etter en heading fra tomålsscorer Yousuf.   

2. omgang hadde så vidt startet da Kvass/Ulvungen reduserte til 1-2, da vikarkeeper Vegard Kvande Moen ikke var helt heldig i sin første involvering med keeperdrakt.  Men med en mann mindre på banen ble bortelaget etter hvert slitne, og det ble med den ene scoringen.  Utover i omgangen overtok Søya/Todalen etter hvert kampen helt, og scoret to fine mål til.   Først ved Erling Øie som snappet ballen foran keeper og scoret, før Yousuf Farah Naleye satte inn sitt andre mål på en liggende volley etter corner.  Meget flott scoring !

Hjemmelaget stilte med et meget solid mannskap i denne kampen, med bl.a. Gjøran Stenberg tilbake på midtbanen og raske Erling Øie i angrepet.  Og alltid solide karer som Kenneth Sæterbø, Trygve Buvik, Vegard Kvande Moen og Bjørnar Aasbø var som vanlig gode å ha defensivt.  Men tomålscorer Yoysuf var uten tvil dagens mann i dag.

På bildet nedenfor er det nyinnflyttet kvennagarding (men fortsatt i grønn drakt...) Kristian Ansnes som rydder opp i Kvass/Ulvungen-forsvaret.
Treneren med ulastelig antrekk i serieavslutningen :-)

Postet av Søya, IL - Fotball den 24. Sep 2014

Da Søya/Todalen/KvassUlvungen G14 skulle spille årets siste seriekamp i 1. divisjon 9-er stilte trener Håkon Vang Aas i antrekk som kunne ligne noen av de (litt mer) kjente managerene i Premier League.   Håkon lovte nemlig sine spillere å stille i svartdress, hvit skjorte og slips hvis det ble seier i siste bortekamp mot Skåla 1 onsdag 17. september.   Spillerne tok dette veddemålet som ekstra motivasjon og vant kampen greit 6-3.

I kveld var det Rival som stod på motsatt banehalvdel, og ved trenerbenken stod den godeste Håkon Vang Aas som lovet i sitt ulastelige antrekk - til stor glede for spillerne. 

Det ble for øvrig en målrik kamp, der bortelaget fikk med seg en klar seier hjem til Molde.  Rival ledet tidlig 3-0, før våre gutter utlignet til 3-3.  Søya/Todalen/KvassUlvungen stod på gjennom hele kampen, men fikk ikke flere scoringer.  Det gjorde derimot Rival, som til slutt vant hele 9-3. 

Fotograf:  Heid Snekvik
Prestisjefyllt lokaloppgjør på Søyabanen torsdag kveld

Postet av Søya, IL - Fotball den 22. Sep 2014

Torsdag kveld er det klart for et av sesongens mest spennende og prestisjefyllte oppgjør på Søyabanen, da våre naboer fra andre side av fjorden kommer på besøk til 6. divisjonskamp. 

Årets siste hjemmekamp i 6. divisjon - Søya/Todalen møter Kvass/Ulvungen på Søyabanen torsdag 25. september kl 17.45 (merk tida).  Håper publikum fra begge lag møter opp og lager litt stemning på sidelinja !


Selv om ingen av lagene er med helt i toppen av tabellen er det likevel et oppgjør som det absolutt er verdt å få med seg når Søya/Todalen og Kvass/Ulvungen møtes til dyst.  Begge lag sliter til dels med at spillerstallen har blitt tynnere etter ferien - men i denne kampen blir det også mobilisert litt ekstra i begge leirene for å få samlet et best mulig lag.

Våre karer tapte siste kamp med sifrene 4-6 borte mot Ertvågøya (etter at det stod 0-5 ganske tidlig i kampen), mens Kvass/Ulvungen tapte 0-1 mot topplaget Averøykameratene 2.   Det er derfor to revansjesugne lag som møtes, og begge trenger en seier for å kapre en plass på øvre del av tabellen.

Her er tabellen og terminlista:  http://www.fotball.no/System-pages/Tabell/?tournam...


Bildet nedenfor er fra vårkampen i Ålvundfjorden, da resultatet ble 1-1.
I bortekampen mot Ertvågøya sist fredag var det også to ungdommer fra egen stall som debuterte på A-laget.  Guttespillerne Narve Madaus og Kristoffer B. Nordvik fikk begge prøve seg.   Det er store sjanser for at det blir flere sjanser i løpet av sesongen.

Her er guttene samlet på bilde i en annen sammenheng (Foto: Trollheimsporten):


Vant 5-4 i meget spennende kamp på Banksletta !

Postet av Søya, IL - Fotball den 16. Sep 2014

Søya/Todalen/KvassUlvungen G14 tapte 4-10 i vårkampen mot Frei, men i kveld fikk våre gutter revansje. 

Allerede etter 3 minutter tok hjemmelaget i ledelsen på et langskudd av Jens Edvardsson Moe.  Men ikke lenge etter utlignet Frei på et nydelig skudd i vinkelen.   Og sånn bølget det fram og tilbake under det meste av kampen, men våre gutter lå aldri under resultatmessig.  Utover i 2. omgang stod det lenge 4-4, men 5 minutter før slutt avgjorde Grunde Hyldbakk Hanssen da han ble spilt gjennom og satte ballen fint til side for keeper.  

Publikum fikk se mange fine prestasjoner og flotte scoringer av begge lag på Banksletta.  Frei var et godt lag, og det var spennende helt til siste slutt. Her er noen glimt fra kampen:

Keeper Torstein Snekvik hadde mange fine og viktige redninger i kampen, men dette skuddet hadde han ikke mulighet til å ta.  Skuddet fra Frei-spilleren (nr 18) gikk inn helt oppe i vinkelen.
Men utover i 1. omgang var våre gutter stadig frampå med farlige muligheter foran Frei-keeperen. 
Tøffe dueller foran Frei-målet.
Corner og mål !  3-1.   Men Frei kom tilbake og utlignet til 3-3.  
Tore Bæverfjord med ballen på venstrekanten.


Bli med på fotballkretsens 100-års jubileum på Aker stadion !

Postet av Søya, IL - Fotball den 9. Sep 2014


Lørdag 27. september inviterer kretsen til 100-årsfest i forbindelse med Tippeligakampen mellom Molde FK og Bodø/Glimt!  Fotballkretsen inviterer da til jubileum med diverse aktiviteter - samt tippeligakamp til rabatterte priser.

Les mer om arrangementet her: http://www.fotball.no/Kretser/NogR/krets/2014/Kretsen-i-hundre/

Lagledere oppfordres til å informere foreldre og spillere om happeningen, samt lagsvis sende inn påmelding med navn (både foreldre og barn) til Kenneth Bergstad senest mandag 15. september for bestilling av kampbilletter. Hvis det er noen som har ønske om å delta i flaggborgen så gi spesielt beskjed om dette. Hvis det blir flere enn tre interesserte til flaggborgen vil fotballstyret trekke tre stk som får delta på dette.

Hva med å kombinere en tur til Molde med sesongavslutning for laget?

Klart tap i toppkampen

Postet av Søya, IL - Fotball den 8. Sep 2014Søya/Todalen møtte topplaget Averøykameratene 2 til hjemmekamp i 6. divisjon på Søyabanen mandag kveld.  Det skulle etterhvert vise seg at motstanden ble i tøffeste laget i denne kampen.  Kjappe spillere med godt balltempo, der flere har prøvd seg i 3. divisjon i år, ble som forventet vanskelig og kampen endte med tap 0-4.

Våre karer holdt brukbart følge det første kvarteret, men etter hvert satte AK2 opp tempoet litt og fikk et spillemessig overtak. Første scoring kom etter en halvtimes tid ut i 1. omgang da AK2 scoret på en corner. Det stod 0-1 ved sidebytte, men i 2. omgang fortsatte det unge (med unntak av veteranen Malvin Husby i midtforsvaret) og gode AK-laget med kjapt pasningsspill. Søya/Todalen hadde problemer med å henge med utover i kampen - og ble nok etter hvert litt slitne. Våre forsvarsspillere stoppet de fleste angrepene, men AK2 scoret likevel tre nye mål løpet av 2. omgang. Søya/Todalen skapte lite framover i denne kampen, og seieren til AK2 var fullt fortjent. Men våre karer viste stor innsatsvilje gjennom hele kampen, og AK2 fikk ingenting gratis i duellene.Knøttene på Rindalscup

Postet av Søya, IL - Fotball den 7. Sep 2014

Det har vært en svært så aktiv helg for mange av våre yngste fotballspillere.  J10 i Kristiansund på cup i går, J12 i Trondheim på cup i dag, G14 i bortekamp 9er mot Midsund (tap 3-8) i går og i dag har knøttene vært i Rindal på cup.   Søya-knøttene stilte med 3 lag, ett for 6-åringer, ett for 7-åringer og ett for 8-åringer.

I Rindal har de valgt å følge de nyeste anbefalingene fra NFF når det gjelder barnefotball, som er spille 3 mot 3.    Dermed blir det mye mer ballkontakt for alle spillerne, noe som også vil bidra til bedre ballferdigheter. 

Her er noen glimt fra Rindalscupen.

Travel cuphelg for unge fotballjenter

Postet av Søya, IL - Fotball den 6. Sep 2014

Vårt J10-lag har i dag (lørdag 6. september) vært i Kristiansund for å delta i KFK-cupen, og gjorde en kjempebra innsats med 2 seire (mot CFK 1 og CFK 2) og 2 uavgjorte (mot KFK og Frei).   Og i morgen er det J12 sin tur, da de skal til Trondheim for spille i Trond IL sin jentefotballcup, der de skal møte "nye" lag som Fredig, Ranheim og Hommelvik.

Her ser vi J10-jentene samlet før første kamp i KFK-cupen.  Foto:  Kristin Bæverfjord.

G14 på Lerkendal - og fikk møte Micke igjen :-)

Postet av Søya, IL - Fotball den 24. Aug 2014


Under ei treningsøkt med RBK-spiller Micke Dorsin tidligere i sommer ble G14-gjengen (spillere og foreldre m.fl) invitert til Lerkendal og Rosenborg-kamp mot Sarpsborg 08. 

Og etter kampen fikk de få møte sin "vikartrener" Micke Dorsin igjen :-)     Han kom ut fra garderroben for å snakke med guttene, men det ble et ganske kort møte denne gang - Micke var nemlig plukket ut til dopingkontroll :-)   Micke har også sagt at han gjerne kommer tilbake til Søyabanen for å trene G14 flere ganger. Kanskje allerede i høst hvis det passer slik med trenings- og kampprogram - og besøk på hytta i Stangvik.


Vi fikk følgende rapport fra gjengen et kvarter før kampstart på Lerkendal:  

"36 små og store med tilknytning til G14 ankom Lerkendal kl 16.   Da vart det buffet på familierestauranten.  Stort sett alle har no funnet plassene sine på tribunen.  Sola skinner og det er god stemning.  Heia Rosenborg!"

Og her noen bilder:Nok en vellykket Søyacup :-)

Postet av Søya, IL - Fotball den 23. Aug 2014

Da er Søyacupen over for i år, og som arrangører sitter vi igjen med en god følelse.   Det har vært kjempestemning både på banen og ellers rundt omkring på stadion, og det meste har fungert perfekt. Til og med været har vært kjempefint hele dagen! 

Vi har fått mange fine tilbakemeldinger i løpet av dagen, og vi har ikke fått rapporter som tyder på feilskjær i arrangementet.  Det var som vanlig masse folk, stor fotballglede og godt vær - da er også utgangspunktet bra for å få til en vellykket cup. 

59 lag har spilt 91 kamper og timeplanen har vært fulgt på sekundet gjennom hele dagen. 

IL Søya fotballgruppa vil takke samtlige spillere (ca 500 totalt) som deltok - uten dere hadde det selvfølgelig ikke blitt noen cup.  Vi vil også takke alt publikum som var tilstede for å heie fram spillerne, og sist men ikke minst våre 80-90 frivillige som la ned en kjempeinnsats for å få gjennomført arrangementet.

Både Trollheimsporten.no, Todalen.no, Driva og TK var tilstede under cupen.  Linker til nettsaker nedenfor:
http://www.trollheimsporten.no/kjempedag-paa-soeya...
http://todalen.no/takk-for-kampen-og-cupen/
http://www.driva.no/nyheter/article10049989.ece


Her er noen av våre egne billedglimt fra dagen:

Blide gutter fra Sjetne G12 (de trodde journalisten var fra VG, og blir kanskje skuffet når de "bare" havnet på ilsoya.no)

Keeperen på Todalen G08 er godt fornøyd med dagen :-)

Rindal G11/12 vant en av de to Fairplay-prisene som var satt opp under cupen.  Den andre ble vunnet av Sunndal J10.   Kriteriene var "fin oppførsel" av både spillere og ledere - både på banen og utenfor.   Her var det ingen sure miner overfor motstandere og dommere, ikke stygt spill, mange bytter som gjorde at alle fikk mye spilletid - og fokus på prestasjon og ferdigheter i motsetning til resultater.  Vi gratulerer både Rindal G11/12 og Sunndal J10 med velfortjente premier.Kjekt å ha med bestefar på cup :-)

Stor innsats og mye godt spill i G10-kampen mellom Frei og Rindal.

Sunndal-keeperen er sjanseløs på dette skuddet i vinkelen fra Tingvoll G12

Full aktivitet med cupforberedelser

Postet av Søya, IL - Fotball den 21. Aug 2014Torsdag kveld var det full aktivitet på Søyabanen med forberedelser til lørdagens store cuparrangement. Det er mye jobb med et slikt stort arrangement, men det virket som cupgeneral Kenneth Bergstad og hans mannskap hadde det aller meste under kontroll.

Tilkjøring og utplassering av bord og benker, klipping av banen, testing av høyttaleranlegg, forberedelser i kiosken og dommerkurs var.blant de aktivitetene som stod på programmet torsdag.  


Kiosksjefene Ragnhild Hausberg og Heidi Gjeldnes gjør klart for å få inn varene til helga. 
Under Søyacupen får vi forøvrig meget god bruk for den flotte gaven som idrettslaget nylig har fått fra Lykkjeeidet Syforening, et dobbelt bakelsjarn er midt i blinken for å få opp produksjonsvolumet i kiosken lørdag !   IL Søya vil rette en stor takk til syforeninga for den flotte gaven :-) 

Halstein Kvande klippet banen torsdag kveld, og baneforholdene blir kjempeflotte når spillerne går ut på Søyabanen lørdag morgen.

Cupgeneral (og styreleder i fotballgruppa) Kenneth Bergstad føler han har kontroll på det aller meste til cupen starter, kanskje bortsett fra været...

I det nye teltet vårt går det fint å få til sitteplass for ca 100 personer. Straks klart for innrykk på Søyabanen :-)

Postet av Søya, IL - Fotball den 20. Aug 2014


Lørdag er det klart for årets klart største arrangement i IL Søya-regi, da over 500 små fotballspillere inntar Søyabanen og Banksletta.  Med alle foreldre, søsken, onkler og tanter, besteforeldre - og alle andre supportere - så regner vi med at det kommer ca 1500 personer innom Søyabanen i løpet av dagen.  

I dag har Tidens Krav en fin forhåndsomtale om Søyacupen og andre cuper i distriktet.Men hvordan blir været?   Det er riktignok "alltid" finvær på Søyacupen, men iflg. yr.no er det en viss usikkerhet i år.  Slik er langtidsvarselet for Søyabanen. 
Puljer og kampoppsett for Søyacupen - endelig utgave pr 18.08

Postet av Søya, IL - Fotball den 20. Aug 2014

Da er endelig utgave av kampoppsettet for Søyacupen klart.  Hele 59 lag skal spille 91fotballkamper i løpet av dagen!    Søyacupen har i flere år den klart største 1-dags fotballcupen på indre Nordmøre, og for 5. året på rad er cupen fullbooket :-) 

Vi har også klart å få til et tilbud for de to eneste J12-lagene i Søyacupen, samtidig som kamptidene er justert for flere klasser slik at ingen får alt for lang ventetid mellom kampene. Anbefaler alle som skal på Søyacupen lørdag om å trykke på linken nedenfor for å få opp endelig kampoppsett.

Her finner du gjeldende oppsett over puljer, baner og kampoppsett.  

Vi ønsker alle spillere, lagledere, trenere, foreldre og alle andre vel møtt til en kjempedag på Søyabanen lørdag !


Nytt stort publikumstelt til årets Søyacup

Postet av Søya, IL - Fotball den 17. Aug 2014


IL Søya har investert til et stort telt (9 x 9 meter) før årets Søyacup.   Dermed har vi brukbart med plass under tak hvis det skulle bli regn lørdag.  Teltet er allerede montert og er klart for publikumsinnrykk :-)   
Søyacupen er straks fulltegnet - mangler to J12-lag

Postet av Søya, IL - Fotball den 15. Aug 2014

Det er nå 57 lag påmeldt til Søyacupen, og vi har nådd de maksimumsgrensene vi har satt for antall lag i hver klasse, bortsett fra klassen J12 der vi ønsker to lag til.

Vi venter nå på svar fra et par J12-lag i Romsdalen, samt ett lag fra Trøndelag. 
Påmeldingsfristen går ut 8. august.

Fotballgruppa i IL Søya er meget godt fornøyd med at Søyacupen er så populær hvert eneste år.  Sunndal Fotball er som vanlig største klubb med hele 16 lag, mens Surnadal har 11 lag.  Dette er selvfølgelig en meget viktig "grunnmur" for Søyacupen, men håper også få med noen flere langveisfarende.  Foreløpig er det Sjetne (1 lag G12) og Frei (to lag G10) som har lengst kjørevei.   

Her er oversikt over påmeldte (blir oppdatert med de sist påmeldte lagene søndag kveld): 
http://res.profixio.com/reg/soyacupen-2014/no/lag/...


Klargjøring til Søyacupen - dugnad tirsdag 19. august

Postet av Søya, IL - Fotball den 13. Aug 2014

Lørdag 23. august er det som kjent klart for Søyacupen, og vi må i uka som kommer gjøre en del forberedelser på stadionområdet og i klubbhuset vårt.  

Fotballstyret håper derfor at det møter masse folk til dugnad tirsdag 19. august kl 18.00.

Det skal klippes mye gress (ta med kantklipper) rundt omkring på området, det skal ryddes i klubbhuset, griller skal vaskes og klargjøres, det skal ryddes litt skog bak Banksletta (ta gjerne med motorsag), finpuss av parkeringsplassene (jernrive), noen reklameskilt skal skiftes ut (ta gjerne med batteriskrutrekker), vedlikehold av mål og målnett ..... og kanskje flere arbeidsoppgaver som dukker opp underveis.   

Norway Cup 2014 - en liten oppsummering - og takk for innsatsen !

Postet av Søya, IL - Fotball den 1. Aug 2014


Våre fire lag som deltok i Norway Cup - J14, G14, J16 og G16 - kan se tilbake på en flott turnering med gode minner fra mange spennende kamper og tett sosialt samvær med medspillerne i 4-5 dager.  Med unntak av J16 7er ble resultatene muligens litt svakere enn forventet denne gang, selv om alle lagene kjempet jevnt med de fleste av motstanderlagene. 
Men det sosiale, miljømessige og selve opplevelsen er tross alt det aller viktigste i Norway Cup.

Vi minner om IL Søya fotballgruppa sin visjon:  "Vi skal skape gode fotballminner !"   
Og her er Norway Cup viktig.

IL Søya fotballgruppa vil takke samtlige spillere, trenere, lagledere, foreldre og andre supportere - og ikke minst våre samarbeidsklubber Todalen IL, Kvass/Ulvungen FK og Surnadal IL - for innsatsen som er lagt ned både i forkant og under selve oppholdet i Oslo.   Oppførselen har så vidt vi har registrert vært eksemplarisk både på banen, ved banen og på skolene der våre lag har bodd.

Og ikke minst en stor takk til Terje Nordvik som ga bort sin pengegave på 5000 kroner som han fikk for "Publikums Hederspris" under Idrettens Festkveld sist vinter.  Terje ønsket at pengene skulle brukes til sosial sammenkomst (pizza/brus e.l) for spillerne på Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen sine lag i Norway Cup. 

Her er en liten oppsummering av lagenes kamper:

J14:
0-2 mot Nordre Fjell/Nest Sotra
0-3 mot Skjoldar 1
0-1 mot Bjerke
0-3 mot Ranheim 2 (1/16-finale B)

G14:  
1-2 mot Vind 1
1-1 mot Follese FK
0-7 mot Snarøya 1
0-2 mot Kolbotn 2 (1/64-finale B)

J16:
2-0 mot Oppdal 1
3-0 mot Hødd 1
0-0 mot Løten
1-0 mot Askøy (1/32-finale A)
0-4 mot Sykkylven (1/16 finale A)

G16: 
0-3 mot KFUM-KAM Oslo 2
0-5 mot Fjellhamar 1
0-1 mot Hafslo/Aurland
0-2 mot Gol (1/64-finale B)


Ekeberg-sletta er et flott skue under Norway Cup.


Her ser vi glade jenter og ekte fotballglede etter seiersmålet i den spennende 1/32-finalen mot Askøy.   Ingrid Bæverfjord har nettopp satt ballen kontant i mål etter corner fra Rakel Kvande, og medspillerne strømmer til.
 
Slike opplevelser skaper også gode fotballminner å ta med seg videre både for spillere, trenere og foreldre  :-)

Foto:  "Støtt Norsk Kvinnefotball".
Eventyret er over

Postet av Søya, IL - Fotball den 31. Jul 2014

J16 var det siste av våre lag som måtte gi seg i årets Norway Cup-turnering.  De møtte Sykkylven til 1/16-finale i A-sluttspillet onsdag kveld, men måtte gi tapt med 0-4.   De øvrige lagene gikk ut tidligere i dag.  Noen av Søya-gjengen har allerede reist hjemover, mens andre er i Oslo fortsatt.  I morgen heier vi på Surnadal og Sunndal i kampene om videre avansement.

J16 videre til 1/16-finale !

Postet av Søya, IL - Fotball den 30. Jul 2014

Vårt dyktige J16-lag 7er slo i dag bergenslaget Askøy med 1-0, og er dermed videre til 1/16-finale i A-sluttspillet.   Jentene møter Sykkylven kl 18.25 i kveld.    Jentene spilte en flott kamp med stor innsats mot Askøy.  Det var en svært spennende kamp, men Søya/Todalen/KvassUlvungen rodde i land seieren - og både jenter, foreldre og andre STKU-supportere kunne slippe jubelen løs !Ingrid Bæverfjord scoret det avgjørende målet, et knallskudd i vinkelen etter corner fra Rakel Kvande.


For G16 er eventyret derimot over, de måtte tåle et tap 0-2 mot Gol i dag tidlig. 
G14 er også ute av B-sluttspillet etter tap 0-2 mot Kolbotn 2.  Spillerne jobbet godt, men skapte for lite framover på banen til at det ble så mange målsjanser.  Nærmest kom Kevin Brusethaug på lobb like over tverrliggeren i 2. omgang.


Seier og uavgjort på dag 2

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Jul 2014

J16 vant overbevisende 3-0 mot Hødd 1 og G14 spilte uavgjort 1-1 mot Follese FK på andre spilledag i Norway Cup.  Torstein Snekvik sørget for utligningsmålet for G14 på langskudd like før slutt.
De to andre lagene våre måtte tåle hvert sitt nye tap mandag.  J14 tapte 0-3 mot Skjoldar 1, mens G16 måtte tåle en smell på 0-9 mot et meget sterkt lag Fjellhamar 1. 


Her er noen glimt fra G14 og J14 sine kamper fra mandag

Nytt tap for J14 - mens J16 er klare for A-sluttspill !

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Jul 2014

Tredje spilledag i Norway Cup ble en heller dårlig dag resultatmessig, men stemningen på Ekeberg-sletta og de andre banene er like bra uansett.  Etter et tap er det lov til å være litt skuffet ei stund, men humøret er raskt på plass igjen.  

J16 spilte en ny god kamp og klarte 1-1 mot puljevinner Løten og sikret dermed andreplassen i pulja.  Skal spille A-sluttspill 1/32-finale kl 10.50 på Ekeberg (E11) i morgen.  Motstander er ikke klar p.t.  Muligens blir det Sunndal 2 eller Askøy. 

G14 møtte Snarøya 1 tirsdag og fikk en leksjon i god fotball.  Våre gutter var sjanseløse og tapte 0-7.  Skal møte Kolbotn 2 på Bjølsen 2 kl 10.00 onsdag. 

J14 tapte 0-1 mot Bjerke, og endte også i B-sluttspillet.  Skal møte Ranheim 2 kl 14.30 på Bjølsen 6.

G16 tapte også sin siste puljekamp, og skal møte Gol kl 08.00 onsdag morgen - på Ekeberg bane 19.
Kampoppsett for Norway Cup - alle klasser

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Jul 2014


Norway Cup har nå satt opp kampoppsett for alle klasser:


KUST / Surnadal 2 (G16), klasse B / pulje 38:   http://www.profixio.com/matches/norway-cup-2014/k/...

Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen (G14), klasse C / pulje 22:   http://www.profixio.com/matches/norway-cup-2014/k...

Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen (J16 7er), klasse U / pulje 19: http://www.profixio.com/matches/norway-cup-2014/k/...

Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen (J14), klasse S / pulje 16: http://www.profixio.com/matches/norway-cup-2014/k/...


OBS!  Det kan bli ennå bli flere endringer i både baner og kamptidspunkter, faktisk helt fram til dagen før cupen starter.   Kampoppsettet blir fortløpende oppdatert under linkene ovenfor.

De fleste av kampene går på Ekeberg, men våre lag skal også spille innledende kamper på Valle Hovin (V), Abildsø (A) og Rustad (R).  J16 slo Oppdal 2-0

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Jul 2014Første dag i Norway Cup er over og Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen sine 4 lag kan notere 3 tap og 1 seier.  Vi får satse på en litt bedre poengfangst mandag.

Men vårt J16 7-er var sist ut med kamp mot Oppdal søndag kl 18.25, og sørget også for dagens eneste seier.   En jevn og spennende kamp endte til slutt med seier 2-0 etter at det stod 0-0 ved sidebytte.   Oda Ansnes satte inn 1-0 tidlig i 2. omgang, mens Rakel Kvande laget 2-0 like før slutt.  Jentene jobbet godt og seieren var fullt fortjent.  Ingrid Bæverfjord var lagets beste med en meget solid jobb i midtforsvaret.


Talgø spanderer bager til alle Norway Cup-spillere !

Postet av Søya, IL - Fotball den 24. Jul 2014

Vår mangeårige og viktige sponsor og samarbeidspartner Talgø gir ut flotte bager til samtlige spillere som skal delta for noen av Søya sine lag som skal til Norway Cup (J14, J16, G14 og G16).  

IL Søya fotballgruppa takker hjerteligst på vegne av både klubben og spillerne for den flotte gaven fra Talgø.

Mandag kveld var det to av lagene som fikk sine bager utdelt av marketingsjef Heid Snekvik i Talgø.  Her er det noen av spillerne på J16 som stiller opp til fotografering sammen med trener Jo Kvande Hansen og lagleder Svein Inge Kvande. 
Micke ledet G14-trening i Norway Cup-oppkjøringen

Postet av Søya, IL - Fotball den 21. Jul 2014

Mandag kveld hadde Søya/Todalen/KvassUlvungen G14 en av sine siste treninger før Norway Cup, og treningen ble for anledningen ledet av RBK-backen Micke Dorsin.  Det var en entusiastisk gjeng med fotballgutter som fikk prøve noen nye øvelser og høre nyttige tips fra vår svenske venn.  

Det såg ut til at både spillere og gjestetreneren trivdes godt ute på banen, og Micke sa etter treningen at han gjerne kunne ta flere treninger med guttene.  Han inviterte også hele gjengen til Lerkendal og Rosenborg sin hjemmekamp mot Sarpsborg søndag 24. august. 

Micke fortjener en stor takk for at han stilte opp som trener på Søyabanen - og vi er selvfølgelig også glade for å bli invitert på RBK-kamp :-)   Mens treningen foregikk på Søyabanen ble Micke forøvrig presentert som en del av Rosenborgs nye trenerteam etter at Per Joar Hansen fikk sparken tidligere i dag.  
Mot slutten av treningen var det innlagt en konkurranse, der det gjaldt å være presis med skuddet og treffe tverrliggeren.  Kevin Brusethaug har tidligere vært mest kjent som Molde-patriot, men etter at han fikk en ekte Rosenborg-drakt blir det kanskje skifte av favorittlag...?

Søya's Rosenborg-supporter nr 1 - Marit Haugen - fikk møte Micke Dorsin etter treningen.  Rett og slett et mestermøte :-)

G14 med Micke som gjestetrener !

Postet av Søya, IL - Fotball den 19. Jul 2014


Søya/Todalen/KvassUlvungen G14 kjører på med trening i uka som kommer for å være best mulig forberedt til Norway Cup som starter neste helg.   Og mandag kveld med spennende gjestetrener :-)
 Mandag kveld (21. juli) får guttene storfint besøk på Søyabanen, da den svenske Rosenborg-spilleren Micke Dorsin har sagt seg villig til å stille som gjestetrener for laget denne kvelden.  Rosenborg er inne i en tøff kampperiode, med hjemmekamp mot Sligo Rovers (kval. europaleague) sist torsdag, hjemmekamp mot Sogndal (tippeliga) søndag - og returoppgjør borte mot Sligo Rovers torsdag.  

Men innimellom dette får altså Micke Dorsin tid til å trene Søya/Todalen/KvassUlvungen G14 på Søyabanen mandag kl 19.00 !!

Som noen sikkert vet har han svigerforeldre som bor i Stangvik, og nå har Henriette og Micke også kjøpt seg egen hytte der og er ofte å se i bygda i sommer.   Og Micke var meget positiv da han fikk spørsmål om å bidra litt for Søya-fotballen, han ville gjerne stille opp på ei treningsøkt sammen med unge fotballspillere. 

Nå i sommer er det Tor Helge Aas som er "sjefsvikartrener", mens Håkon er på tur i Nord-Norge.  Tor Helge og Micke skal møtes før treninga for å legge opp plan for økta.   Dette blir spennende gutter ! Mannskapslista for Søya-cupen er klar

Postet av Søya, IL - Fotball den 6. Jul 2014


Lørdag 23. august er det klart for årets Søyacup, og fotballstyret har satt opp liste over det mannskapet som skal til for å gjennomføre arrangementet. Vi har behov for ca 80 personer for å gjennomføre Søyacupen - altså en kjempestor innsats av klubbens medlemmer.   Så vi håper at alle som er oppsatt er klar for innsats også i år.  

https://content.bloc.net/files/674/Komiteliste%20Sø...


Og her er noen glimt fra fjorårets cup:3 poeng i Bøfjorden!

Postet av Søya, IL - Fotball den 5. Jul 2014


Fredag kveld var det lokaloppgjør i 6. divisjon på Leikarvollen, der hjemmelaget Bøfjord møtte Søya/Todalen til dyst. Kenneth Sæterbø scoret det første målet for Søya/Todalen i 1. omgang.   Etter pause utlignet Bøfjord på straffespark, før Bjørnar Aasbø tok ansvar da vi fikk straffe senere i omgangen - og mot slutten satte Gjøran Stenberg inn vårt tredje mål - og Bøfjord måtte innse at slaget var tapt.  Hjemmelaget satset på lange baller mot sin svenske angriper Alexander Aaslund - og tøfft duellspill over hele banen.  Men det holdt ikke til poeng med Søya/Todalen - der er våre karer på en sterk 2. plass etter at vårsesongen er over.  
G16 fra Ålvundfjord til Rindal

Postet av Søya, IL - Fotball den 3. Jul 2014

Søya/Todalen/KvassUlvungen har som kjent et langvarig samarbeid med "skråstreklag" i ungdomsfotballen.  I år har vi i tillegg inngått avtale med Surnadal IL for å få til G16-lag, der lagets navn i serien er KUST/Surnadal 2. 

Og som om ikke det var nok har vi nå lånt 3 spillere fra Rindal IL som skal være med laget til Norway Cup.   Det var nemlig ikke mer enn 12 egne spillere disponible til Norway Cup-spill, og da var det kjærkomment og kjempepositivt at guttene fra Rindal vil bli med laget vårt til Oslo.  

Kvass/Ulvungen/Søya/Todalen/Surnadal/Rindal.....???    Det må være verdensrekord i lengde på lagsnavnet :-)    Nei da - ingen fare, laget skal fortsatt ha navnet KUST/Surnadal.

Laget hadde trening torsdag 3. juli, da våre gjestespillere fra Rindal også var med for første gang.  Det var alle kjappe spillere med gode ferdigheter, som så ut til å gli godt inn i laget.  Nå i sommer er det selvfølgelig forberedelser til Norway Cup som gjelder.   I gruppespillet møter våre gutter følgende motstandere:  Fjellhamar 1, Hafslo/Aurland og KFUM-KAM Oslo 2.  Vanskelig å vurdere kvaliteten på motstanderlagene foreløpig - så her er det bare å trø til og håpe på det beste :-)

Todalsdagen 2014 - nytt vellykket arrangement av Todalen IL

Postet av Søya, IL - Fotball den 28. Jun 2014


Todalen IL har gjennomført nok en vellykket Todalsdag, der det har vært kjempestemning både blant unge fotballspillere og de voksne som har omkranset fotballbanene som publikummere og støtteapparat. 

IL Søya stilte med både J08/G08, G10, J10 og G12 i turneringen.   På bildet ser vi en blid gjeng fra J10.   Fotograf: Kristin Bæverfjord.

Uavgjort i lokaloppgjøret

Postet av Søya, IL - Fotball den 19. Jun 2014


Hjemmelaget tok ledelsen ved Kenneth Sira allerede etter 7-8 minutter, men Tony Sæterbø utlignet for Søya/Todalen 10 minutter senere.   Dette resultatet stod seg helt til dommer Tor Sunde blåste av kampen.   Søya/Todalen følte seg imidlertid snytt for en straffe av Sunde mot slutten av kampen.

Trener Ole Georg Øye var godt fornøyd med spillet og innsatsen til sine spillere.  Kvass/Ulvungen er nok blant de aller beste lagene i divisjonen, så derfor er det sterkt med uavgjort i Ålvundfjorden.
G12 på Romsdalscup

Postet av Søya, IL - Fotball den 14. Jun 2014


I løpet av lørdagen har det blitt tre strake tap og null scoringer mot Bud, Elnesvågen og Molde 1.  Men iflg. lagleder Elinor Bolme ble det mer fart i den andre og tredje kampen.   Samtlige 11 gutter er med på turen, og til sammen 20 personer i reisefølget.  Lørdag kveld venter tradisjonell tacobuffet på Skarstua.

Søya/Todalen i angrep mot Elnesvågen og Omegn IL
Her fra kampen mot Molde 1

Og etterpå var det lagbilde sammen med motstanderne :-)
Og så var det premieutdeling.  Til venstre Elinor Bolme og lagets "maskot" Martine.
Sterk borteseier i 1. divisjon 9er for G14

Postet av Søya, IL - Fotball den 9. Jun 2014


Fra Heid Snekvik har ilsoya.no-redaksjonen fått lagbilde av glade gutter - og følgende kampreferat på sms:

"Suverent!!!  Litt spent på første kamp 1. div. 9-er borte mot Isfjorden, og kjempeartig å dra i land seier 3-1!  En solid arbeidsseier der gutta jobbet jamnt og trutt. Mål av Grunde H. Hanssen og Kevin Brusethaug, samt et sjølmål av Isfjorden.  Hærlig start på andre del av serien! "

Miniturnering for J10 på Søyabanen

Postet av Søya, IL - Fotball den 5. Jun 2014Det var samlet masse spillere og foreldre på Banksletta og Søyabanen torsdag kveld, som alle bidro til god stemning både på og utenfor banen - og selvfølgelig med Fair Play i fokus.  Spillerne viste spilleglede og god innsats på banen, mens foreldre og andre supportere koste seg på sidelinja.   

Her noen billedglimt fra et par av kampene:Og her er Søya/Todalen J10 samlet etter endt turnering.


Sunndal måtte reise tomhendt hjem fra Søyabanen

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Mai 2014


Kristi Himmelsfartsdag med strålende sol og flott sommertemperatur egner seg godt for både fotball og andre uteaktiviteter.   De som valgte å legge dagen til Søyabanen og Banksletta fikk med seg to artige ungdomsfotballkamper.  Positiv aktivitet, dyktige fotballspillere og god underholdning !

KvassUlvungen/Søya/Todalen J14 fikk besøk av Sunndal til 9er kamp på Søyabanen.  Hjemmelaget ledet fortjent 2-0 etter 1. omgang og gikk opp til 3-0 etter sidebytte.  Men Sunndal scoret to på cornersituasjoner, og det ble ny spenning i kampen på slutten.  Våre jenter rodde det hele i lang, og sluttresultatet ble 3-2. 

Da KFK slo vår konkurrent Eide/Omegn 6-3 i dag ble det klart at våre jenter får 3. plassen i avdeling 1, og dermed er KvassUlvungen/Søya/Todalen J14 9-er kvalifisert til høstens 1. divisjon !  Der vil de møte KFK 1, Surnadal, Molde 1, Isfjorden og Langfjorden.  De seks lagene skal spille dobbel serie fra juni til oktober.

Senere på dagen var det Søya/Todalen/KvassUlvungen G14 sin tur i 7-er serien, der Sunndal nok en gang var motstander.  Dette Sunndal-laget har ikke tatt ett eneste poeng i serien så langt, og det ble også rått parti på Banksletta.  Hjemmelaget scoret jevnt og trutt - og vant til slutt (minst) 18-1.....  Men Sunndal hadde også noen målsjanser, og fikk sitt fortjente trøstemål i 2. omgang.

Blide gutter et kampen mot Sunndal var slutt :-)
Viktor Løften Vang scorer ett av sine 7 (!) mål i kampen :-)

G14 sikret opprykket til 1. divisjon med sterk seier på Averøya !

Postet av Søya, IL - Fotball den 28. Mai 2014


Våre gutter vant til slutt med sifrene 7-6 i den avgjørende kampen mot Averøy Fotball på Kårvåg stadion.   Trener Håkon Vang Aas rapporterer om en meget nervepirrende og dramatisk kamp, der hjemmelaget tok ledelsen før vi snudde til 3-2 ved pause.  Så kom Averøy sterkt i 2. omgang og ledet 6-5 bare fem minutter før slutt.  Men med en sterk sluttspurt ble det 7-6 seier og jubel i STKU-leiren !   Håkon forteller om temperatur både på og utenfor banen.

Målscorere var Kevin Brusethaug (4), Grunde Hyldbakk Hansen (2) og Tore Bæverfjord (1).

Her er tabellen for vårserien for avdeling 1; 
http://www.fotball.no/System-pages/Tabell/?tournam...

Søya/Todalen/KvassUlvungen ender altså på 3. plass i "vårserien" for avdeling 1.  Dette betyr at vi får bli med 1. divisjon som settes sammen av de 3 beste lagene fra hver av de 3 avdelingene.  Dvs. at 9 lag møtes i 1. divisjon, der det nå settes opp en ny terminliste, der kampene begynner allerede nå i juni. Slik det ser ut nå blir det stor overvekt av romsdalslag i 1. divisjon;  Eide/Omegn, Hjelset-Kleive, Midsund, Rival, Træff, Vestnes-Varfjell, Isfjorden og Skåla - i tillegg våre egne gutter.

På bildet ser vi noen glade spillere etter kampen, fra venstre Jens Edvardsen Moe, Torstein Snekvik og Magnar Andersen.   Fotograf Rune Moe (tyvlånt bilde fra facebook).
Puljene er klare for Norway Cup 2014

Postet av Søya, IL - Fotball den 26. Mai 2014
KvassUlvungen/Søya/Todalen/Surnadal G16
LagDraktfarge
Fjellhamar 1 Hvit
Hafslo/Aurland Gul
KFUM-KAM. OSLO 2 Rød/Hvit
Kvass/Ulvungen ST/Surn... GrønnKvassUlvungen/Søya/Todalen J14
LagDraktfarge
Bjerke IL Rød
Kvass/Ulvungen/Søya/To... Grønn
Nordre Fjell/Nest Sotra Rød
Skjoldar 1 Hvit/BlåSøya/Todalen/KvassUlvungen J16 7-er
LagDraktfarge
Haugsbygd
Hødd 1
Løten
Søya/Todalen/Kvass/Ulv... Hvit/BlåSøya/Todalen/KvassUlvungen G14
LagDraktfarge
Follese FK Hvit/Blå
Snarøya 1 Grønn/Hvit
Søya/Todalen/Kvass/Ulv... Hvit/Blå
Vind 1 Oransje/BlåG14 tapte spennende kamp mot serielederen

Postet av Søya, IL - Fotball den 20. Mai 2014


Hjemmekampen mot serieleder Hjelset/Kleive på Ålvundfjord stadion ga tap 3-5 mot et spillende, kjapt og godt lag.  Våre gutter stod på skikkelig og det var en utrolig spennende for publikum.   Årets beste publikum og årets beste artigste kamp slo motstanderen fast :-)

Våre mål ble scoret av Grunde H. Hansen, Kevin Brusethaug og Lars Stokke.


Knøttedag på Syltøran søndag 18. mai

Postet av Søya, IL - Fotball den 16. Mai 2014
Lag og kampoppsett 18 mai cup.


Oppmøte kl 11.00.


Norge.
Lagleder: FrankHaltli
 • Steffen Haltli
 • Lasse Roaldset
 • Fredrik Settemsdal
 • Vegard Aasbø
 • Asbjørn Bøe
 • Finn Isak Branstad
Danmark. Lagleder:Gro Kvammen Sæter
 • Magnus Meisingset
 • Eiri Lysø
 • Jonas Aune
 • Nicolas Bæverfjord
 • Elisabeth Settemsdal
 • Håkon L Paulsen
England. Lagleder:Per Arne Hyldbakk
 • Birk Øye Berntsen
 • Simon Iversen
 • Mia V Hansen
 • Lars Kvande
 • Heine T Røen
 • Natalie S Fiske
Spania.Lagleder: Leiv Bæverfjord
 • Birk Bæverfjord
 • Even Gjeldnes
 • Emilie Lervik
 • Tarjei Lysø
 • Kristi Fugelsøy
 • Mats Leinum
 • Lars V Kvammen
 • Knut A Berset

Italia. Lagleder: HenrikBlekken

 • Lasse Bøe
 • Birk Blekken
 • Eiri Blekken
 • Hanna Aasbø
 • Anders Nordvik Bergstad
 • Ida Anette Hyldbakk
 • Håkon Nes
 • Orion Ø Fossen
Tyskland. Lagleder: IngvildFugelsøy
 • Andreas Fjærvik
 • Marius Fjærvik
 • Steinar Kvammen Sæter
 • Olav Fugelsøy
 • Micolaj Kahs
 • Henrik Aasbø Kvande
 • Peter Vattøy Solli
 • Råg Ranes
Sveits. Lagleder: Frode Råen
 • Arthur Bøe
 • Håkon Bøklep
 • Abel Råen
 • Falk Johan Brakstad
 • Knut Tore Kvande
 • Ida Moe
 • Liv Kvande
 • Jostein A Reiten Busch
Kampoppsett:

Bane 1. kampene varer i 1x15min. Her spiller vi 5er fotball.
Dommere bane 1: Ola Magne og Kristoffer Nordvik.
 • 11.30. Norge-Danmark
 • 11.45. Norge-England
 • 12.00. Danmark-England
 • 12.15. Danmark-Norge
 • 12.30. England-Norge
 • 12.45. England-Danmark
Bane 2. Kampene varer i 2x15min. Her spiller vi 6er fotball og litt større bane.
Dommere bane 2: Rune Kvande og ….
 • 11.30. Tyskland-Sveits
 • 12.00. Spania-Italia
 • 12.30. Sveits-Tyskland
 • 13.00. Italia-SpaniaStor aktivitet med både treninger og kamp på Søyabanen

Postet av Søya, IL - Fotball den 5. Mai 2014Søya/Todalen G12 hadde besøk av Halsa til kamp på Banksletta..  Våre gutter gjorde en flott innsats, men gjestene var gode og dro fra litt på slutten og vant kampen relativt klart - etter at det stod 4-4 et stykke ut i 2. omgang.  Knøttelaget hadde trening på Søyabanen samtidig med G12-kampen.  Her var det også godt oppmøte og stor innsats.J16 hadde også trening - og her fikk fotografen bl.a. se et kjempeskudd av Ingrid Bæverfjord - som keeper/trener Svein Inge Kvande hørte bare lyden av!  Som bildet tydelig viser gikk ballen i vinkelen mens keeper ikke fikk opp hendene en gang :-)  


Nøklene til klipperen er borte...

Postet av Søya, IL - Fotball den 4. Mai 2014


Halstein Kvande håper noen med tilknytning til fotballgruppa, som kanskje var med å ryddet inn utstyr mv. i fjor høst, kan vite hvor nøklene befinner seg.

Fint om den som kan vite noe om nøklene kan kontakte Halstein på mobil 906 57 460 så snart som mulig.
Storseier i historisk kamp

Postet av Søya, IL - Fotball den 30. Apr 2014Søya/Todalen/KvassUlvungen G14 9-er møtte Dahle i serieåpningen på Søyabanen onsdag 30. april, og dette ble dermed den aller første offisiell seriekampen med 9 spillere på hvert lag som noen gang er spilt på Søyabanen.

Det var aldri noen tvil om hvilket lag som var best.  Kampen endte med hjemmeseier hele 12-2 etter at det stod 6-2 ved sidebytte. 

Her ser vi en glad gjeng etter at kampen var over :-) 

9er fotball spilles vanligvis på en bane der stormålene er flyttet fram til 16-meteren, samt at sidelinjene trekkes inn 5 meter på begge sider. 

Med snøfall før og under kampen var Søyabanen delvis hvit, og da passet det ekstra godt med orange banemerking denne gang :-)


Søya/Todalen/KvassUlvungen viste gode ferdigheter og fin angrepsfotball.  Her er 4-målsscorer Vegard Gjul med ballen.
Spilleregler og retningslinjer for barne- og ungdomsfotballen

Postet av Søya, IL - Fotball den 28. Apr 2014
Hei

Vi viser til e-post som ble utsendt fra NFF fredag 25. april ang.Spilleregler og retningslinjer for barne- og ungdomsfotballen

I den forbindelse vil vi presisere følgende slik at misforståelser unngås i sesongen 2014:

Nordmøre og Romsdal Fotballkrets har søkt NFF om utsettelse til sesongen 2015 med å innføre følgende nye regler:
• Frisone i femmer- og sjuerfotball ved igangsetting fra keeper ved målspark.
• Ekstra spiller i femmer- og sjuerfotball for lag som ligger under med fire mål.
• Fem minutters umiddelbar soning ved gult kort i nier- og elleverfotball for aldersgruppen 13–16 år.

Dette med bakgrunn i at vi allerede hadde gjennomført samlinger for dommere samt lagledermøter før reglene ble bekjentgjort, og at vi derfor er overbevist om at dersom vi innfører disse reglene nå, så vil det føre til konflikter i forbindelse med kampene fordi noen lagledere/trenere har fått med seg endringene, mens andre ikke har det.
Det vi spesielt har søkt om er å utsette innføringen av regelen om umiddelbar soning ved gult kort til 2015 i klassene 13-16 år da vi ønsker å forankre denne regelen gjennom lagledermøter og dommersamlinger i oktober/november der vi vil ta opp Breddereglementet med alle regelendringene i full bredde for å unngå konflikter.

Det vi har gjort, er at vi har innført 9’er fotball for 13- og 14-åringer, og videreoppfordret klubbene til å gjennomføre 3’er-fotball i egne klubbturneringer tom. 6 år (vi har ikke tilbud for 6-åringer i kretsen) og å gjennomføre frisonetenkingen i barnefotball, noe som har blitt praktisert i enkelte deler av kretsen allerede.
Likeledes at et lag kan sette inn en ekstra spiller når laget ligger under med 4 mål. (Her har vi i flere år praktisert at et lag måta av en spiller når de leder med 3 mål). Dette er en oppfordring i år, men blir selvsagt en regel fom. 2015.

Vi oppfordrer alle klubbene til å informere alle sine lagledere og trenere om dette slik at både lagledere, trenere og dommere er samstemte om dette.

Lykke til med sesongen.

Erik Hals
Daglig leder
+47 71 19 50 40
+47 48 13 23 83Seier i serieåpningen

Postet av Søya, IL - Fotball den 25. Apr 2014


Det var duket for lokaloppgjør mot Bøfjord i serieåpningen.  Og kampen ble også et typisk lokaloppgjør, med stor fart og mange tøffe dueller.  1. omgang var hjemmelaget best, mens det rutinerte Bøfjord-laget kom sterkere etter sidebytte, og hadde et par store sjanser til å gå opp i ledelsen. 

Men det var Søya/Todalen som fikk inn kampens eneste mål et kvarter før slutt da Ola Heggset ble spilt gjennom.  Heggset driblet av Bøfjord-keeperen og satte ballen i tomt bur.

Kjetil Rønning hadde en kjempesjanse til å utligne for Bøfjord helt mot slutten, men skuddet gikk like utenfor stanga.
Storkamp mot Bøfjord i serieåpningen

Postet av Søya, IL - Fotball den 19. Apr 2014


Det er altså duket for et innsatsfyllt lokaloppgjør allerede i første seriekamp da Bøfjord kommer på besøk til Søyabanen.    Kampen går fredag 25. april kl 19.00.   Bøfjord har forsterket laget sitt litt fra i fjor, og de er ventet langt opp på tabellen.  Så det blir garantert en knalltøff serieåpning for våre gutter.

Her fra fjorårets oppgjør på Bordholmen stadion.

Det er 9 lag i årets 6. divisjon avd. 1, dvs. at det skal spilles 16 kamper.    Her finner du terminliste og tabell:   http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?t...

Søya/Todalen har så langt i forsesongen spilt to treningskamper, med tap 2-3 mot Rindal og seier 3-1 mot Valsøyfjord.   I tilegg er det planlagt en kamp med siste finpuss mot Kvass/Ulvungen FK mandag 21. april (kl 19.00 på Sunndal kunstgress).Søya godt representert i Surnadals cup-kamp mot Molde

Postet av Søya, IL - Fotball den 13. Apr 2014


Surnadal sitt A-lag har i vår imponert med godt spill og sterke resultater.  Laget har kommet seg gjennom to kvalifiseringsrunder i NM, med seier henholdsvis 5-0 og 4-0 mot 3. divisjonslagene Sunndal og AK, og får nå like etter påske (torsdag 24. april) besøk av Molde i 1. ordinære NM-runde. 

En tidligere Søya-spiller har hatt en viktig rolle i Surnadal sin suksess på banen i år.  Lagets trener 
Webjørn Holten bodde like ved Søyabanen i oppveksten, og har spilt aldersbestemt fotball for Søya helt til han meldte overgang til Surnadal foran 2000-sesongen som 18-åring.   Webjørn har siden den gang vært en viktig spiller for Surnadal sitt A-lag, og var også lagkaptein i flere sesonger.   De senere årene har han satset på trenergjerningen, både som assisterende trener for A-laget og som trenerkoordinator for ungdomsfotball.   Til daglig er Webjørn spesialpedagog ved Øye skole, og har dermed en kompetanse som er svært nyttig å ha med seg som fotballtrener. 

På bildet nedenfor ser vi Webjørn Holten sammen med storscorer Bjørnar Dalsegg Sæter etter 5-0 seieren mot Sunndal tidligere i vår.Surnadal A-lag 2014 har også to tidligere Søya/Todalen-spillere i troppen.  Forsvarsspillerne Emil Haugen Ansnes og Ørjan Nes Haugen har begge spilt for Søya/Todalen fram til de var guttespillere, og i år har de to igjen blitt lagkamerater - men denne gang i Surnadal.   De har spilt sammen som midtsstoppere i kvalikkampene mot Sunndal og AK, og det er heller ikke usannsynlig at begge får sjansen igjen mot Molde FK.  Da blir spillere som f.eks. Mohammed Elyounoussi, Daniel Chima Chukwu, Fredrik Guldbrandsen, Pape Pate Diouf og Bjørn Bergmann Sigurdarson motstandere....

Og som ikke det var nok, så blir også Søya representert i dommerkvartetten.  I NM er det også satt opp 4. dommer, og denne oppgaven har Ola Magne Nordvik fått tildelt.  Dvs. at han skal holde styr på innbytter, samt at han er reserve hvis noen i dommertrioen blir skadet.  Mer om kampfakta her; http://www.fotball.no/System-pages/Kampfakta/?matc...


Og dette skriver MFK etter at cupoppsettet var klart:
http://www.moldefk.no/news/article/14kdxwtytjjhi17...


J14 med målrik treningskamp mot Surnadal

Postet av Søya, IL - Fotball den 8. Apr 2014


J14 skal i år spille 9-er fotball i serien, som blir en ny erfaring for dette laget.  Fjorårets J14-lag spilte 11-er, mens de yngste jentene spilte 7-er i J12 i fjorårssesongen.   9-er en fin overgang til 11-er fotball på stor bane.   

Tirsdag 8. april var det treningskamp mot Surnadal på Øye stadion.   Kampen og resultatet bølget fram og tilbake - og kampen endte til slutt 5-5.   Underholdende kamp med mange fine prestasjoner.

På bildet ser vi en corner til Søya/Todalen/KvassUlvungen, der ballen er på veg inn i målfeltet - men dessverre ikke mål denne gang.
J12 med "teambuilding" - aktivitetsdag med trening, klatring og pizza

Postet av Søya, IL - Fotball den 6. Apr 2014


Nedenfor kan du se en liten videofilm fra STKU J12 sin aktivitetsdag !   Flott film, med stødig kameraføring og profesjonell redigering :-)
Kjempehelg i Molde for STKU G14 !

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Mar 2014

Søya/Todalen/KvassUlvungen G14 var som kjent "ballgutter" i serieåpningen på Aker stadion, da Molde slo Vålerenga 2-0 fredag kveld.  Det har iflg. rapportene vært ei meget vellykket helg - ikke minst sosialt. Gjengen overnattet på Skaret, og lørdag var det avtalt treningskamp mot Molde G13 (seier til STKU hele 11-0) før de avsluttet med bowling lørdag ettermiddag.  

Her ser vi hele gjengen samlet etter vel utført jobb som ballhentere. 
Innmarsj på Aker stadion
Noen smånervøse gutter i midtsirkelen for å bære ut tippeliga-banneret før kampstart.
På Aker stadion var det også noen kjendiser å se.  Her er det TV2 og Davy Wathne som gjør seg klar til kamp og sending.  Med STKU G14 som tilskuere :-)

Her er guttene snart klare for treningskamp mot Molde G13.  De fleste på hjemmelaget var riktignok året yngre enn STKU, men likevel var det sterkt å vinne hele 11-0.   Eller kanskje det var 12-0... ?

Og så var det klart for bowlingturnering, med både spillere, trenere og foreldre på startstreken. 

Lagleder Bodil Gjeldnes i dyp konsentrasjon før kula siktes inn mot en strike....

Leif Magne slapper av og venter på tur.

Mor eller sønn best i bowling?  

Kjøp sesongkort på Aker stadion og få Røkke til å sponse Søya !

Postet av Søya, IL - Fotball den 9. Mar 2014IL Søya er av mange godkjente Prosjekt tilhørighet-klubber i fotballkretsen, som gjør at du kan kjøpe sesongkort samtidig som Kjell Inge Røkke spanderer kjøpesummen til den klubben du bestemmer !   Så da håper vi at mange går inn på Molde FK sin hjemmeside og bestiller sesongkort.   Og husk å velge IL Søya på lista over aktuelle klubber :-)

Vi har tidligere fått gode inntekter av denne ordningen - og håper også på dette i 2014 !

Info.skriv for nedlasting (pdf-fil)
MFK ProsjektTilhørighet for Web 20120140327205508.pdf

Mer info her:  http://www.moldefk.no/project-belongs

Enda mer info her;  http://www.moldefk.no/ticket-information/article/u...

Og her kan du opprette brukerprofil og få bestilt sesongkortet; https://www.tickethour.no/molde/accountRegister.ht...

Snart kretsting i Nordmøre og Romsdal fotballkrets

Postet av Søya, IL - Fotball den 15. Feb 2014
Her kan du lese årsberetning 2013 fra styret i Nordmøre og Romsdal Fotballkrets, trykk på linken nedenfor:

http://epub.ekh.no/n/nrfk/43792/#1


Under kretstinget i på Hotell Alexandra i Molde 28. februar - 1. mars kan IL Søya stille med to stemmeberettigede representanter som utnevnes av fotballstyret.  I tillegg er Søya representert med Knut Haugen som er styremedlem i fotballkretsen.

Og i årets tingmøte skal også Søya bidra på underholdningsfronten, da Svein Sæter er engasjert av kretsen for å holde et fotballkåseri (med både historisk og humoristisk innhold) fredag kveld.Team-building med trening, overnatting, taco, quiz og fotball på storskjerm !

Postet av Søya, IL - Fotball den 9. Feb 2014


Vi starta med trening på Bankslettå fredagskvelden, med litt ekstra utfordrende og artige oppvarmingsøvelser. Etterpå bars det til Stangvik oppvekstsenter hvor vi skulle overnatte til lørdag.

Kveldens taco-middag laga guttene sjøl, ei utfordring de tok på strak arm!


Etter middagen var det klart for quiz som trener Håkon Vang Aas hadde laga. Her var det - ikke uventa - spørsmål fra både engelsk, norsk og nordmørsk fotball, i tillegg til geografi og historie. Med godt samarbeid og fellesrefleksjon viste spillerne god samarbeidsevne. Quiz-laga var satt sammen nettopp for å blande spillere fra begge sider av fjorden.Etter frokost lørdag morgen var det ei økt med styrketrening i gymsalen. Etter litt avslapping og leik var det lunsj før turen gikk videre til fotballkamp på storskjerm på Bondehuset i Stangvik. Her så vi Liverpool slå Arsenal 5-1 til manges store glede! Her ble samlinga også avslutta med noen velvalgte ord fra hovedtrener Håkon.


Alt i alt ei vellykka samling for en ivrig og kjekk gjeng som har en spennende sesong foran seg. Det er nå bestemt at vi melder på ett lag i 9-er serien.

Før seriestart gleder vi oss til tur til Molde hvor viskal være ballhentere på kampen Molde-Vålerenga fredag 28. mars. Turen kombineres med treningskamp mot Molde G13.  Årets store utfordring blir Norwaycup i juli.

mvh Bodil Gjeldnes, lagleder


PS:   Våre gutter vil møte noen av følgende motstandere i 9er-serien;
Averøy Fotball, Dahle, Eide/Omegn, Elnesvågen, Hjelset-Kleive, Isfjorden, Midsund, Molde 2, Skåla 1, Skåla 2, Sunndal 2, Træff 2, Vestnes Varfjell
Oppdatering av banekalenderen

Postet av Søya, IL - Fotball den 30. Jan 2014


Banekalenderen finner du under arkfanen "Aktuelt fra fotball" (på den svarte linjen i øvre del av skjermbildet).   Det er viktig at kalenderen er mest mulig oppdatert til enhver tid.  Hvis det skulle bli diskusjon i forbindelse med kollisjoner av trenings-/kamptider er det alltid banekalenderen som er "fasiten". 

Hittil har vi lagt ut treningene fram til ca 1. april.  Så snart kampoversikter (terminlister) blir klare vil kamper og treningstider bli lagt ut for hele vårsesongen.

Husk å gi beskjed til fotballgruppa v/ Torill Bye om evt. rettelser og tillegg.  
Mobil 93255282.  


Ola Magne Nordvik rangert som 3. divisjonsdommer i 2014

Postet av Søya, IL - Fotball den 30. Jan 2014


Nordmøre og Romsdal Fotballkrets har satt opp rangering av dommerne for sesongen 2014. 
Ola Magne Nordvik fikk et par kamper i 3. divisjon i fjor høst, og i kommende sesong har han "rykket opp" til fast 3. divisjonsdommer - sammen med bl.a. Hans Snekvik og Per Iver Skrøvset fra Bøfjord.  I oversikten finner vi også en tidligere Søya-keeper og Todaling på lista, nemlig Ragnar Ness fra Dahle IL. 

Her er lista over alle fotballdommerne i kretsen vår:

http://www.fotball.no/Kretser/NogR/Dommer/2014/Ran...


På bildet ser vi Ragnar Ness, Hans Snekvik og Ola Magne Nordvik, som var dommertrio i en 4. divisjonskamp i Eidsvåg for et par sesonger siden.
Søya/Todalen-jenter på ny treningssamling for kretslag 2000

Postet av Søya, IL - Fotball den 29. Jan 2014

Alice Naustbakk (øverst) og Emma Sæter er uttatt til ny treningssamling i regi av Nordmøre og Romsdal fotballkrets - denne gang i Akerhallen og Årølia kunstgress i Molde.  I tillegg er også Sarah Bræin Gikling fra Kvass/Ulvungen FK uttatt. Det spirer og gror i ungdomsfotballen !!


Her er oversikt over alle spillere som er tatt ut:
http://www.fotball.no/Kretser/NogR/Spillerutviklin...


Dugnad i klubbhuset

Postet av Søya, IL - Fotball den 27. Jan 2014

Onsdag 5. februar kl. 18.00 kaller vi inn til dugnad på klubbhuset på Søyabanen.
Da skal vi montere nystolene, rydde lager og dommergarderobe.

Ta med drill og/eller ordenssans. Vel møtt!

Mens vi (noen av oss) venter på vinteren kan vi spille fotball på Banksletta

Postet av Søya, IL - Fotball den 26. Jan 2014


Den som venter på vinteren og skiføre har hatt en heller dårlig vinter så langt.  Men derimot har treningsforholdene for fotball vært kjempefine helt siden før jul - ikke minst på Banksletta ved Søyabanen.

Lørdag 26. januar var ivrige ungdommer i gang ei uhøytidelig fotballøkt, med snø- og isfritt underlag på Banksletta.  På bildet ser vi Ingrid Bæverfjord, Erik Andersen og Tore Bæverfjord.


Kvalitetsklubb-samling i Molde

Postet av Søya, IL - Fotball den 25. Jan 2014


Tre nye klubber ble utnevnt som Kvalitetsklubb nivå 1 under samlingen.  Dette var Fiksdal/Rekdal, Midsund og Bryn.  Kretsstyret vil forøvrig legge fram forslag på årets kretsting at nivå 1 heretter skal bli obligatorisk for alle klubber (unntak kun ved innvilget søknad om dispensasjon).

Det er nå ett år siden IL Søya fikk godkjenning som "nivå 1-klubb", og vi har nå muligheten til å ta skrittet videre til å ta nivå 2 i løpet av året hvis klubben ønsker.  Dette vil nok bli vurdert av fotballstyret i løpet av våren. 

IL Søya var representert med f.v. Magnus Snekvik, Kenneth Bergstad og Geir Atle Røen - i tillegg til (fotograf) Knut Haugen.


Her er alle klubbrepresentantene samlet til "lagbilde" under samlingen på Quality Alexandra Hotell i Molde. 


Søya-karer omtalt i "Aktive fotballspillere" fra ca 1950

Postet av Søya, IL - Fotball den 25. Jan 2014


Under et lite dykk i fotballkretsens arkiver dukket boka "Aktive fotballspillere" opp.  Og i bind II er både Søya og Todalen presentert.     Artig med litt idrettslagshistorie !

Dessverre mangler deler av presentasjonen (som står på neste side i boka) på bildet nedenfor.  Vi skal forsøke å få tak i dette også.

Visste du forresten av Søya spilte i sort trøye og blå bukse i 1950 ?Og her er omtalen av Todalen IL:Live Edvardsen god i kretslagskamp mot Trøndelag

Postet av Søya, IL - Fotball den 18. Jan 2014


Live Edvardsen (fra Kvanne / Surnadal IL) har vært med på flere kretslagsamlinger de siste par årene, og gjør det godt sammen med jenter fra hele kretsen.  

Live kom inn som høyreback i 2. omgang i kampen mot Trøndelag, og gjorde sine saker utmerket.

Her er mer info. fra fotballkretsen, inkl. navn på alle spillerne i troppen:
http://www.fotball.no/Kretser/NogR/Spillerutviklin...

Vi ønsker Live lykke til videre med fotballen :-)    Her er ho avbildet under Norway Cup i 2013.


G14 ballhentere i serieåpningen på Aker stadion!

Postet av Søya, IL - Fotball den 13. Jan 2014


Søya/Todalen/KvassUlvungen G14 skal i helga på samling i Molde, med bl.a. treningskamp mot Molde G13 - men også bowling og pizza - overnatting på Skaret..   Men prikken over i-en blir nok trolig å få ut på Aker stadion som ballhentere fredag 28. mars !   Dette blir spennende gutter :-)


Opplegget for ballhenterne på Aker stadion er et samarbeidsprosjekt mellom Molde FK og Trygg Trafikk, der guttene også får litt "trafikkopplæring" før de går ut på banen.  Men hovedoppgaven er selvfølgelig å passe på de 10 matchballene som er i bruk under en tippeligakamp.

Dette skriver Molde FK på sine hjemmesider, der de inviterer klubbene til å bli ballhentere.  Men Søya/Todalen/KvassUlvungen har altså fått oppdraget i serieåpningen allerede :-)    http://www.moldefk.no/latest-news/article/1glx1ec8...
Det er forøvrig ikke første gang et Søya-lag har oppgaven som ballhentere på Aker stadion.  G14-laget i 2010 hadde oppgaven i serieåpningen mot Rosenborg.  

Se mer om dette på todalen.no; http://todalen.no/g14-ballhentere-i-serieapningen/ og på Trollheimsporten;  http://www.trollheimsporten.no/?id=4741163&cat=152...Mari med bra innsats på kretslagssamling

Postet av Søya, IL - Fotball den 12. Jan 2014

Mari var med å spilte tre kamper mot Sunnmøre i går i Viagrahallen. Det vart to seire og ett tap. Første kamp seier 4-1, andre tap 2-7, tredje seier 3-2.

Det ble ingen mål på Mari denne gang. Ho spilte mere på kant på denne samlinga, og hadde mange fine innlegg som vart scora på. 

Live Edvardsen (tidl. Søya, nå Surnadal) var også uttatt til samlinga.    Mari Gjul vurderer for øvrig å melde overgang til Sunndal før neste sesong, og har nå i vinter begynt å trene sammen med Sunndal J16/kvinner.

Her er et par bilder fra samlinga i Vigra-hallen.

Samarbeidsavtalen med naboklubbene forlenget

Postet av Søya, IL - Fotball den 9. Jan 2014

Samarbeidsavtalen mellom IL Søya, Todalen IL og Kvass/Ulvungen FK blir gjennomgått og signert hvert år, i forkant av påmeldingene av lag til fotballsesongen. 
Onsdag 7. januar  møttes klubblederne for å bli enig om innholdet og undertegne avtalen for kommende sesong.  Avtalen skal vedlegges til fotballkretsen melder på lagene til seriespill.

I sesongen 2014 skal lagene samarbeide om J16, G16, G14, J14 og J12.  
G16 og J14 administreres formelt av Kvass/Ulvungen FK, mens det er IL Søya som skal ha ansvaret for J16, G14 og J12.   I praksis betyr det at administrende klubb står først i lagets navn, skal ha ansvar for kontakt med fotballkrets, NFF osv, samt at laget spiller med denne klubbens drakter. 

Fra venstre Idar Ansnes fra Kvass/Ulvungen FK, vår egen Kenneth Bergstad og Knut J. Bergli fra Todalen IL.
Vi ser fram til en ny sesong med godt samarbeid med våre gode naboer !Fotballguttene med ny film !

Postet av Søya, IL - Fotball den 6. Jan 2014


Da har Vegard, Tore, Eirik og Erik vært på nye treninger med videokamera og fotball, og resultatet ble enda en film.  Dyktige gutter !
Egentrening og egenprodusert film !

Postet av Søya, IL - Fotball den 4. Jan 2014


Erik Andersen, Tore Bæverfjord, Eirik Vang Aas og Vegard Gjul har de første dagene på nyåret vært på Banksletta for å trene på bl.a. frispark.   

Guttene gjorde denne gang litt mer ut av treningsøkta - og laget like godt en film samtidig.    De fire guttene (som er bare 12 og 13 år !) har selv alle oppgavene for å lage filmen - kameramenn, regissører, produsenter osv.  

Kjempeflott film - ta en titt på "Freekicks Edit #1":